Нещо подобно на шницели, ама не съвсем

Поръчаха ми да направя снощи шницели за вечеря. Продават и замразени, които трябва само да се изпържат, но аз реших да ги направя сам. Ето продуктите:

500г. свински филета
100г. галета
две яйца
1 с.л. брашно

Досега не бях панирал и за съжаление ще мога да казвам това и за в бъдеще. Това, което се получи не беше панировка, а по-скоро палачинка с месо вътре. Тъй като не знаех какво ми трябва за целта, се допитах до няколко рецепти в мрежата. Като истински техничар обаче, не прочетох указанието. Аз така или иначе трудно следвам рецепти. Обичам да импровизирам и обикновено ми се получава добре.

Това което направих е да сваря за около 5 мин. филетата. Реших, че като ги пържа няма да имат време да се приготвят добре. Добавих сол и бял пипер във водата за да се овкусят. Другата грешка беше, че смесих яйцата, брашното и галетата. Не знам защо реших, че ще е подобно на пържени филии. След като ги смесих добре, овалях филетата в тях и се получи дебела обвивка от сместа. Сложих ги да се пържат на бавен огън и накрая изглеждаха точно като палачинки с филе вътре.

Сосът беше от онези фиксове. Раам сос -много типичен за Германия. Запържват се гъби и после се добавя вода и фикса. Става за около 5 минути и с супер със шницели. За гарнитура направих пържени картофи и салата. Цялата история ми отне около половин час. Резултата ми се стори сполучлив. Вярно е, че не беше това, което исках, но поне излезе нова рецепта. Ако се направи сместа подобна на тази за палачинките, но без захар и се добавят подправки, може месото изцяло да се обвие в такава палачинка. Освен това ще е по-вкусно ако се препече преди пърженето, а не да се вари. Така ще стане по-крехко и ще се запазят сосовете вътре. Импровизацията му е майката.

[tags]рецепта, шницели, паниране, картофи, свинско[/tags]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.