Нека отговорим на Ayyildiz

Днес турската интернет група Ayyildiz са хакнали сайтовете на две министерства – земеделието и регионалното развитие. И двете министерства са под контрола на ДПС. Вместо сайтовете се отваря тази страница.

ayyildiz_turk_gay_assholes.png

Според тях, хакването на сайтовете е в отговор на унищожаването на турския паметник в село Трънак. Видео на разрушаването може да видите тук. Паметникът-чешма е била построена от бивш лидер на ДПС в Бургас в чест на трима турци, които са направили серия от атентати през 1984-85г. в България.

Значи да се разберем – паметникът е в България, в чест е на терористи, направен е от лидер на политическа партия и когато е унищожен Турция с цялата си наглост ни отвръща. Доколкото разбирам е имало доста спорове в региона за махането на чешмата. Изглежда няколко по-крайни българи са решили да вземат нещата в свои ръце. Не ги осъждам – можело е да бъде направено по-дипломатично, но резултата е същия.

Но сега какво. Правителството може бе ще поиска хакерите да бъдат задържани от турската полиция. Онези ще се изхилят под мустак, че не могат да ги намерят. В крайна сметка всичко ще си остане така, докато онези не решат, че нещо друго не им харесва. Аз по принцип съм пацифист, но в случая трябва да реагираме. Нека направим спам атака към сървъра на организацията. Последния път когато си спомням, че направихме това, беше срещу правителствения сайт на Либия. Тогава беше offline за няколко дни.

Това е единственото, което ми хрумва. Не познавам хакери, които да им отговорят подобаващо. Затова предлагам атаката да я направим в Четвъртък 6 Септември 12:00 българско време. Тогава повечето от нас ще са на работа и ще можем да използваме по-мощния нет там.

Допълнение 15:00

Ето две предложения как може да се спамва сървъра им. За да има ефект обаче, трябва да се включат много хора едновременно. Идеята е да се изпраща повече информация на сървърите им могат да обработят.Това ще им скапе сайта.

Единия начин е да се ping-ва сървъра с 10Кб данни. За целта отивате Start->Run…, написвате cmd и после Ok. След това написват точно следната команда:

ping -t -l 10000 www.ayyildiz.org

… и Enter. Това ще изпраща през секунда по 10Кб безсмислена информация на сървъра.

Другия начин е да си свалите добавка за Firefox, която да презарежда страницата през 5 сек. За целта мога да ви препоръчам добавката ReloadEvery – пробвал съм я и работи супер. Като го инсталирате и си рестартирате лисицата, само отворете този сайт: , кликнете с десния бутон и дайте да се презарежда през 5 сек. Ефекта е, че с всяко презареждане към този конкретен сайт, вие изпращате 15 запитвания към сървъра и той ще се опита да ви върне 175Кб. с данни. Целта тук е да се симулира невероятен интерес към сайта и сървъра им да откаже.

На 6-ти Септември може да използвате който и да е от двата метода. Ако някой има други предложения, моля да ми пише.

Други коментари:

Нели Огнянова – Сайтът на Министерството на земеделието
Ангел Грънчаров – Ех, Юруков, Юруков…
Stan – Турски хакери свалиха сайтовете на две министерства

[tags]Ayyildiz, hackers, спам, атака, сървър[/tags]

31 коментара

  1. Pingback: Турски хакери свалиха сайтовете на две министерства at /home/stan
  2. Пак го ударихте на чест, ей:) Нека да им отговорим като максимално бързо си оправим сайтовете, а? Защото ми се струва, че ще го оправят чак в понеделник като първи работен ден. Нито я знам чешмата, нито ме интересува. Защо си мисля, че и вие не сте я знаели преди тази атака. Обаче уязвимостта на правителствените сайтове ме дразни много.

  3. Страхотна идея! Ех, защо няма и грам хакерски умения… бих се включил с удоволствие.
    Проблемът с чешмата е важен – факт е, че е построена в чест на терористи, подготвяли и извършили убийство на невинни български граждани. Онази турска интернет група залужава да разбере смисъла на българската поговорка „На зла круша – зъл прът!“
    Успех!

  4. Нека да си отговорим на въпроса какво е „хакер“ и „хакване“ първо, А? И след това сами да си отговорим на въпроса защо НИТО ЕДИН ИСТИНСКИ ХАКЕР няма да се отзове на призива …

    „Хакер е човек, който обича да програмира, да решава проблеми, да създава неща. Той е творец и съзидател! Медиите имат огромна вина за насаждане на негативен оттенък върху това понятие. Погрижете се да го изчистите! Незабавно! Хакерите се гордеят с познанията, принципите и морала си – да си хакер е чест, а не престъпление!“

    „Кракерите са тези, които често биват наричани хакери, което обижда до болка всеки истински хакер. Кракерите са хора, които използват знанията си за да рушат, а не да създават. Те се тези, които пробиват системи, подслушват пароли или вършат злини. Затова следващия път, когато пишете за компютърни престъпления именно кракер е думичката, която трябва да използвате.“

    „Хакерите не са престъпници! Това са хората, които правят мрежата и света около нас по-добър!“

    Източник:

    Предлагам също на уважаемия автор на блога и неговите читатели да се запознаят с превода на този документ:

    , където е описан на разбираем език хакерския подход.

  5. Да бе между другото – много са зле. Постоянно нещо се хаква. Преди време хакнаха сайта на президента. Не, че има такова нещо като перфектна защита, но все пак малко да се постараят.

    Иначе наистина не бях чувал за чешмата, но сега като знам се радвам, че вече я няма. А на атаката наистина мисля, че трябва да се отговори.

  6. Pingback: peio
  7. Сериозно ли говорите. Нека приемем, че се шегувате.
    Има държава, има право, възмездието в правовата държава е ответен произвол.

  8. Всъщност във случая доколкото ми е известно правото не действа. Както казах по-горе, прокуратурата ще прати запитване до Турция да се арестуват виновните, но надали онея ще отговорят. Просто действията на тази група е в техен интерес. По същата причина, по-която не съобщават на българските власти, когато засекат турчин с двойно гражданство, както трябва да се нарпави според международното право. Ще взема да пиша на Нели Огнянова да я питам как стоят нещата по въпроса.

  9. Да-а, простотията по хората ходи и край няма. Защо ли на една простотия хората отговарят с друга, но без да се замислят. А то не е вредно да помислиш, пък току-виж се сетиш, че е по-добре в един момент простотиите да спрат. Досега от тази поредица едно конструктивно нещо не се е случило и като съдя по вашите дискусии, няма и да се случи.
    А последната изцепка на ДПС-управляващите (дългогодишните злупотреби с държавния резерв) доведе до голямата инфлация, която наблюдаваме през последните месеци…

  10. Нищо не е станало. Ако не ги бяха хакнали турците, щеше да ги хакне някой друг. Факт е, че всяка занемарена машина рано или късно пада и по-добре да ти deface-нат страницата, отколкото да ти сложат троянец и да почнат да крадат информация систематично.

    Предложението за flood не е добро, нито е ефективно, нито уместно.

  11. Pingback: peio
  12. „По същата причина, по-която не съобщават на българските власти, когато засекат турчин с двойно гражданство, както трябва да се нарпави според международното право…“ Какво точно имаш предвид?!?!

  13. Нали знаеш за изборния туризъм – всички в тези автобуси имат български и турски паспорт. По българското законодателство мъжете нямат право на това. За жените мисля, че може, но трябва да се уведоми правителството. Та тези хора се изсипват тук с българските си паспорти и гласуват за интересите на Турция. Точно затова Турция не ни съобщава кой има двойно гражданство. Нашето правителство може да направи много по въпроса, но не и докато ДПС е на власт. Получава се затворен кръг.

  14. „Нали знаеш за изборния туризъм – всички в тези автобуси имат български и турски паспорт. По българското законодателство мъжете нямат право на това. За жените мисля, че може, но трябва да се уведоми правителството. Та тези хора се изсипват тук с българските си паспорти и гласуват за интересите на Турция. Точно затова Турция не ни съобщава кой има двойно гражданство. Нашето правителство може да направи много по въпроса, но не и докато ДПС е на власт. Получава се затворен кръг.“

    Поздравления за това мнение! Страхотно се кефя, че в глобалното село има хора, които освен граждани на света, са и българи и го демонстрират!
    А че у нас от години има чешма, посветена на турски атентатори, също е възможен обект на интерес от страна на прокуратората. Жалко, че навремето не са се сетили.

  15. Понеже виждам, че т.нар. философ Ангел Грънчаров е пуснал претенциозен коментар върху идеята на Юруков, като при това се хвали, че 20г. проподава логика и е втрещен от липсата на такава у Юруков, в неговия блог сложих ей този коментар:

    „Ех…. за преводаването:
    Както се казва в един забавен филм, който гледах снощи, “Който може го прави, а който не може – преподава…”
    Понеже теория и практика са две различни неща.
    Аз казвам “Браво на Юруков!”
    Надявам се след тази шумотевица да не се откаже.
    Има една поговорка: “на зла круша – зъл прът”. Ако сега българските интернет спецове се обединят, това ще окаже много по-възпитателно въздействие /върху нас, българите/ от всички текстове, публикувани в Humanus.
    Впечатление ми направи, че интелектуалец-егоцентрик с ексхибионистки наклонности оставя сублимационно-компесаторните му процеси да текат под формата на критика, носеща скрита вербална агресия, с което проявява неспособност да контролира собствените си импулси, да не говорим, че показва неумение или нежелание да възприема основната идея на написания от Юруков текст. За качествени /подчертавам го/ психотерапевти като Краси Таушанов или Давид Йерохам това би представлявал професионален интерес.
    А за мен, невежият, остава под въпрос що чини този блог Humanus в “Патриотична мрежа”…“

    П.П.Само ще допълня, че накрая намесвам „качествените психотерапевти“, защото Грънчаров претендира да е и такъв и дори предлага консултации /точно неговите не ви препоръчвам/.
    Изобщо не познавам Боян Юруков, но му свалям шапка за позицията му.

  16. @ Станков – виж това тук: Ех, Грънчаров, Грънчаров…

    @ Assenoff – хакер е това, което днес наричаме спец. В миналото така са наричали тези, които с леснота са оправяли разни технически джаджи. Сега хакер се използва предимно като компютърен спец. Вече дали използва знанията си за добро или лошо е въпрос на лична преценка и интерпретация. Едно и също действие може да бъде определено различно според контекста и камбанарията от която се гледа. Но всичко това е извън въпроса. За целите на спора ще кажем, че ни трябват кракери.

    Впрочем сайта на земеделието са го оправили вече.

  17. „По българското законодателство мъжете нямат право на това“. По българското законодателство мъжете нямат право на двойно гражданство?! Я пак? и откъде намеси международното право? По-добре си погледни Конституцията на РБ и Закона за българското гражданство, преди да пишеш глупости. Аман от ненаиграли се 20-инагодишни полуграмотни пубери и специалисти по всичко!

    И докато те се „изсипват “ тука да гласуват, къде сте всичките, подскачащи като ущипани, патриоти по време на избори, та позволявате 10 автобуса преселници да ви определят съдбата? На последните избори избирателната активност беше около 30 (!) % – после пак някой друг ви е виновен…

  18. Мо – само с някой държави имаме право и Турция не е от тях. Чети контекста и си провери фактите. Освен това не са 10 автобуса. А на последните избори навивах всичко живо около мен да се закара да гласува. Какъв ти е проблема? Седни и си почини от псуването на всичко българско.

  19. Това омесване на DDoS с политика ми напомня на онзи виц, в който китайците щели да предизвикат земетресение в САЩ като всички едновременно скочат от дървени столчета след сигнал по радиото.

  20. В интерес на истината законовото ограничение, което не се спазва е от страна на Турция. Турските граждани нямат право на двойно гражданство, а турската администрация си затваря очите в случаите когато второто гражданство е българско. В България няма закон, който да ограничава двойното гражданство. В този контекст Красимир Каракачанов (когото аз изключително много недолюбвам, най-малкото защото е агент на ДС и преди всеки избори играе тривиална двойна игра) има една много добра идея – в Бъглария да се въведе принципа на реципрочност и да се забрани двойно гражданство със страни, в които е забранено двойното гражданство. По този начин хем ще запазим връзката с чуждестранните диаспори, хем ще можем да подведем под наказателна отговорност тези турски граждани, които злоупотребяват с българското си гражданство. Естествено пътят до приемането на една такава промяна е много дълъг, а дори след евентуалното и приемане е спорно как точно ще бъде наложена от шуро-баджанашкия кръг Борис Велчев-Георги Първанов-Румен Петков-Ахмед Доган…

  21. Първо, пише се някоИ държави.
    Второ, фактите съм си ги проверявала достатъчно често, защото съм се явявала и на изпит по конституционно право, и на държавен изпит по публичноправни науки, а ти си говориш съвсем наизуст. Хайде кой за каквото е учил и всяка жаба да си знае гьола, а?
    Трето, никой никъде не е псувал, доколкото виждам, поне аз не съм.
    Четвърто, няма нищо по-смешно от пламенен българолюбец, който пише с ужасяващи правописни грешки на родния си език. Аз може да не съм пенявещ се патриот и да не харесвам всичко в страната си, ама смятам, че поне минималното уважение, което всички й дължим, включва доброто познаване на езика, литературата и историята й, от каквото у подобни „родолюбци“, като някои от коментиращите тук, обикновено няма и помен.
    Пето, последно -за „довиждане“ -няколко цитата от някои по-умни и от двама ни люде, които не се смятам достойна да превеждам:
    Patriotism is usually the refuge of the scoundrel.
    Patriot: the person who can holler the loudest without knowing what he is hollering about.
    The soul and substance of what customarily ranks as patriotism is moral cowardice–and always has been.

    Остани си със здраве и не се впрягай толкова – по-добре да работим кой като може, та да подобрим нещата в България, а не да се пеним за глупости и да се джавкаме по блоговете.
    Благодаря за (сравнително) толерантното отношение и моля да ме извиниш за въздлъжкия пост, който се получи.

  22. Юруков, идеята ми не беше да споря с теб. Ако в конкретния случай термина комп. спец е равнозначен на кракер – ОК. Опити за спам или DoS атака в случая ще са неуместни. Защо ли? Защото …
    Когато имаш време прочети внимателно текста към българския превод на материала на Ерик Реймънд – втория линк в предния ми пост – и се опитай да си представиш какъв би могъл да бъде истинския хакерски подход в подобна ситуация.
    Не казвам, че не трябва да има реакция, напротив. И не твърдя, че трябва да се изчаква задвижването на тежката бюрократична машина.
    Но пък и не предлагам готов отговор … а просто един цялостен подход за намиране на по-адекватно и дългосрочно решение.
    А съвсем между другото съседите си имат и други проблеми – например забраната на целият домейн на WordPress.com поради една глупост, но с правителствени размери … Ако ония пишлигари бяха наистина хакери, щяха да се заемат с по-важни проблеми, вместо с доказване по просташки начин на некомпетентността на някои наши министерства и безхаберието на подчинените им технически служители.

  23. @ Assenoff знаеш ли, че това ff в края на името е характерно за еврейските имена? Или просто се правиш на непросветен гъзар или и ти си от чифутите, който искат да ни е**т майката на сичко!

  24. Абе, Юруков, ти що ме цензурираш бе, много те е страх нещо от мен, бе, Юруков 🙂 Спокойто, нема страшно, уж си бабаит, а пък от един философ да те е страх това е същински резил 🙂 Ха кажи що ме цензурираш сега в тоя блог? Нито едно мнение не си ми пуснал, кажи де?

  25. dobre nekazvam za nevinite umreli hora nisto,tryava da izyasnim nesto 4e tozi teroristicen akt e izvar6en ot togava6nite tayni slujbi na darjavna sigornost,za da predizvikat gnyav srestu turcite.potakiv nacin togavasniya darjaven glava todor jivkov iska6e da opravdae vazroditelniya proces prez1989.az iskam da kaja ce sam tur4in no az obi4am balgariya,dori kogato sam v 4ujbina se custvam kato balgarin vinagi sam bil zad balgarskoto,ima mnogo hora kato men.no ataka iska da razgnevi balgarite sresto nas po takiv nacin da pe4eli svoi izbirateli.molya vi ne popadayte na tozi kapan v balgariya ima mnogo turci koito sa ostanali v balgariya za6toto ya obi4at zastoto se custvat balgari,inace 6tyaha da si ostanat v turciya slet vazroditelniya proces.kato mnogo drugi koito ostanaha v turciya.

  26. @Ангел Грънчаров: не съм те цензурирал. Не знам защо но вече за втори път се случва няколко твои коментари да се маркират като спам. Изглежда спам филтъра е доста по-умен отколкото изглежда. Махнах ти коментарите от спама.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.