Нова версия на Skype и проблеми със Skypecast

От Skype са сложили нова бета версия на сайта си – 3.5. Още не е обявена в блога им, което означава, че съвсем скоро ще бъде и ще обяснят по-подробно какво толкова ново има в нея.

За сега, доколкото разбрах от описанието, едно ново нещо е препращане на разговори на твои skype контакти. Вече има препращане на разговори към нормални телефони. Разликата е, че ако не отговорите на обаждането, то ще бъде препратено на някой твой приятел. Полезно е, ако примерно жена ви има Skype на работа и някой семеен приятел ви звъни, а вас ви няма, да го пратите да си говори с нея. На пръв поглед изглежда тъпо, но нямаше да го сложат ако доста хора не са им писали, че им трябва.

Освен това някой от вас може да са забелязали, че Skypecast създава проблеми напоследък. Изглежда се опитват да поправят системите или нещо, защото след като можеше да се влезе само с най-новата версия преди седмица, сега има проблеми с влизането въобще. Тези, които са на Mac не могат да влязат, а останалите ще могат от време на време. Аз лично ви препоръчвам да изчакате нещата да се оправят. Skype са направили специална страница за диагностика на системите си – Heartbeat – и там може да видите кое създава проблеми.

Всъщност аз не съм видял много skypecast-ове на български език. Общо взето не са много популярни в България. Трябва да направим нещо по въпроса. Ще го обмисля и ще изтърся няколко предимно бездарни идеи в най-скоро време. Някоя може да се окаже ценна. Затова му викат brainstorming.

А, и не забравяйте че 3.5 е бета и може да ви създаде проблеми.

[tags]skype, skypecast, heartbeat, проблеми, нова версия, бета, beta[/tags]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.