Новата ми играчка

Миналата седмица имах рожден ден и приятелите ми ми подариха следната играчка. Факта, че супер много се зарадвах, малко ме притесни. Знаех, че съм недорасъл, но не и че съм такова дете. Ентусиазма ми да я изпробвам може да се обясни и с това, че съм техно маниак или отчасти това, което американците наричат geek.

cimg0001t.JPG

Хеликоптера е около 40см. дълъг. Дистанционното е с два канала, което означава, че машината може да изпълнява две функции – да се движи нагоре-надолу или наляво-надясно. Батериите са 350 mAh, което позволява около 10 мин. полет. За сега съм я карал само в стаята. Впрочем първият път я пробвах навън, но още като излетя завя силен вятър и я заби в едно дърво. Ако се чудите какво прави всичкото тиксо по хеликоптера – от това е. Има си и резервни ротори, но реших докато се упражнявам да използвам тези. С малко тиксо се оправи профилът им и лети горе-долу стабилно.

Тиксото по тялото на машината е останало от последният ми опит да вдигна камера с него. Твърде е слаб за фотоапарата ми, но може да вдигне интернет камерата. Проблемът там е, че последната е на кабел, който се влачи след хеликоптера. Освен това е ад да се настрои баланса, така че да не залита машината.

Всъщност преди да се пусне това да лети, трябва да се настроят роторите. Хеликоптера има две перки, които се въртят в противоположна посока, което му пречи да се върти. Обикновено тази задача има задният стабилизатор, който тук липсва. Проблемът обаче е, че тези две перки трябва да се въртят с точно еднаква скорост, за да не се върти всичко. Затова като го пускам, винаги прекарвам 2 мин. само в калибриране.

Знам, че това е една играчка и не трябва да и се радвам толкова, но това е положението. Все пак не съм на 40 години, за да е проблем. Детето живее в мен. То всъщност като се замисля, аз съм си още дете де – 23 не са толкова далеч от 18.

[tags]хеликоптер, подарък, рожден ден, играчка, дете[/tags]

6 коментара

  1. @big_al – от e-bushona.com можеш да си поръчаш такъв за около 100-200 лв добър модел. Има и по скъпички от 800лв за крайни ценители.

    Аз винаги адски много съм се радвал на такива хеликоптери и въобще на радиоуправляеми играчки, да аз съм geek и то голям 😀

  2. Обичам да получавам със закъснение някои култови детски предмети. Особено такива, които са липсвали в нашето детство:) Съвсем не на майтап се бях пристрастила към събирането на малките фигурки от шоколадови яйца, покрай детето, защото не помня като дете да съм получавала цяло шоколадово яйце…

  3. За целта обаче трябва доста мощен хеликоптер с 4 канала, за да може да се управлява добре и да носи товара. Този тук има само два канала и няма много операции. За да се движи напред например, трябва да променя центъра на тежестта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.