Нови неща около VBox7 и Adsense на български

Vbox7 ускориха много качването на клипове – за само 10 мин. С тази промяна всеки ден се качват по 2000 клипа! Наистина не знам кой ги преглежда и одобрява всички тези клипове, но наистина трябва да е много работа. Затова си мисля, че е подходящо да се установят правила подобни на тези в arenabg.com – хора, които имат определена активност и са показали, че са надеждни, да бъдат избирани във форум или гласуване и да стават модератори. Така ще има много повече хора които да одобряват и админите ще се занимават само с кода на сайта. Естествено към тази идея могат да се добавят много неща като определен минимум за прегледани клипове, лимит на оплакванията и одобренията към клипове, който някой е одобрил, които да определя ранга му и много други. Мисля си, че така самите потребители ще бъдат стимулирани да качват повече и по-качествени клипове.

Имам обаче и още малко критика. Никой не се учуди нали? Първата е за старите неща – буболечката, проблемите с влизането и „-1 съобщения“ все още не са оправени, а от доста време са там. Вярно е, че хората може и да свикнат с тях, но пак не хубаво. Телевизора на Vbox7 Другата е за „телевизора“ към колекциите, за който писах преди. Направен е на flash и като външен виж и замисъл е супер. Проблема обаче е, че преди малко забелязах, че е неизползваем – списъка с клипове в лентата се движат без причина и никой от тях не започва по никакъв начин. Може да е само за днес, не знам. Освен това Dikicha писа, че когато се гледат клиповете в „телевизора“, няма начин да отвориш самата страница, на който е само той или да го добавиш в „любими“.

Две други подобрения по сайта са бутоните за обработка на клиповете и рекламите от Google. Бутоните може да ги видите горе вдясно на собствените клипове. Преди имаше един линк „edit“ малко по-горе, с който можеше да се обработи или изтрие клипа. За жалост се забелязваше трудно и няколко души са ме питали например от къде да изтрият даден клип. Сега е направено много по-добре.

Новите бутони за личните клипове

Рекламите са по принцип нещо дразнещо, но неизбежно нещо в публичните сайтове. Все пак всичко това трябва да се финансира някак. В този случай обаче имам чувството, че съм хванал определен момент в който екипа е тествал рекламите, защото докато пиша това те изчезнаха. Предполагам, че са пробвали как ще изглеждат на сайта и къде да ги сложат. Взимайки опира на други подобни сайтове, може да сложат кратки реклами – 3-4 сек. – преди или след гледането на по-популярните клипове. За предпочитане – след.

google реклами във vobx7
Adsense на Български

Всъщност това е много добра новина, защото българските сайтове ще започнат са печелят истински пари от съдържанието си. Има сайтове в мрежата, дори и лични такива, които се четат много и собствениците им се издържат само от подобрни реклами от Google. Досега обаче нямаше версия на български език. В средата на миналата година мислех да слагам такива реклами във форума на Darmstadt, но тъй като съдържанието беше изцяло на български, не ми позволиха.

[tags]google, vbox7, adsense, предложения, идеи, проблеми, буболечка, реклами, телевизор, колекции, бутони, качване[/tags]

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.