Някои снимки от Интернет

За разлика от снимките в предпоследната ми статия, тези тук не съм ги правил аз. Направиха ми особено впечатление и затова искам да ви ги покажа.

Започваме с малко за историята на блогърите. Като се замислите наистина има много общо – те са писали житиета и летописи, които също са описвали сегашни или минали събития. Пак хиляди хора прочитат писанията на едни, а други остават в забвение. Разликата е само в технологията и скоростта на разпространение.

blogmonks.gif

Ето някой доста добри реклами на Амнести. Текста се превежда: „Хиляди са затворени за убежденията си на места по-лоши от това. Пишете докато не ги освободите.“

63674067-t.jpg

63674070-t.jpg

Ето как трябва да изглежда статуята на свободата. Това, което се случва в щатите и до голяма степен в Европа е изместване от традиционните начини на хранене и диета. Целта е всеки да се храни по-бързо и да поеме възможно най-много и най-вкусна храна. Ефектът е налице.

63777821-t.jpg

Това е интересно представяне на седемте смъртни гряха според Библията. Комбинациите са неща, които правим в ежедневието си и комбинират по два от тези гряха. Сигурен съм, че може да се направят и комбинации по три.

seven-deadly-sins-combo-chart-t.jpg

Това е оригиналната статия от месечно издание от 1955, наречена „Ръководство за добрата домакиня“. Последната точка се превежда „Всяка домакиня знае мястото си“. Забележете какво е било отношението на обществото към жената тогава в западна Европа. В България, доколкото ми е известно, винаги е имало уважение към жената като домакиня и майка. Все пак тя е работила наравно с мъжете в полето. Оставете на страна факта, че има идиоти, които си избиват комплексите за малоценност върху семейството си.

housewife.jpg

Накрая ще ви покажа цитат от Херман Гьориг, райхмаршал на Хитлер. Това е било казано по време на съдебните процеси след Втората Световна война. Превежда се така:

Естествено обикновените хора не искат война, но все пак лидерите са тези, които определят политиката и е винаги лесно да привлечеш хората към нея, независимо дали става дума за демокрация, фашистка диктатура, парламент или комунистическа диктатура. С или без свободно слово, хората винаги могат да бъдат подчинени на волята на управляващите. Това е лесно. Просто трябва да им кажеш,че ги нападат, да обезличиш пацифистите и да ги обвиниш в липса на патриотизъм и излагане на страната на опасност. Това работи във всяка държава.

Това познато ли ви е отнякъде?

goering-t.jpg

[tags]снимки, интернет, хитлер, домакини, блогъри, бедност, щатите[/tags]

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.