НСБОП разследват блогър във връзка с протестите за Странджа

В първия момент, когато го прочетох не можах да повярвам. Всъщност тази новина е трудно да се намери – от новинарските сайтове я има само в Дневник.бг, а аз я видях случайно в Горичка.бг. Затова в началото си помислих, че е преувеличение, но изглежда не е.

Блогърът Мишел Бозгунов (optimiced) е бил привикан от НСБОП във връзка с някой негови статии относно протестите срещу унищожаването на Странджа. На теория протестите наистина са незаконни и за това те са го обвинили, че подпомагал организирането им. Накарали го да подпише, че няма да цитира сайтовете и съобщенията за нови протести. Интересно ми е дали това не се води като ограничаване на свободата на словото. Тук не говорим за торент сървърите, които са в сивата зона на закона, а за личен блог, с лични мнения и никакви политически цели.

Ако блогърът беше със статут на журналист си мисля, че поне щяха да се замислят. Обаче блогърите не са журналисти. Не знам точно какъв е закона и смятам да проверя. Доколкото знам в щатите бяха тръгнали да правят промени в конституцията за да приравнят блогърите с журналистите. Според мен свободата на словото само може да помогне на демокрацията и на ситуацията в България, затова наистина съм съгласен с последните думи от статията на optimiced, че блогърите трябва да се обединим в тази насока.

[tags]нсбоп, странджа, Мишел Бозгунов, протести, блогъри, конституцията[/tags]

8 коментара

  1. Pingback: Дни » Blog Archive » Кой се страхува от истината?
  2. Pingback: Arcane Lore
  3. На мен ми е интересно защо досега нито едно поръчково убийство не беше разкрито, а се заяждат с нас. Впрочем имаше грешка в заглавието – оправих я.

  4. Pingback: @ ГДБОП: БРАВО МОИТЕ ХОРА! « Станислав Точев
  5. Pingback: Полицейщина-- Valery’s Mlog

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.