Онова ламбурджини и обществения интерес към проблемите

Четох в Дира, че някакъв нагъл си паркирал ламбурджинито на пешеходна пътека, а полицая на 50 метра по-надолу въобще не му обръщал внимание. Той твърдял, че бил викнал паяк да го викнат, но последния така и не дошъл. През това време собственика тръгнал с колата, а полицаят го спрял за няколко секундни – най-вероятно да си получи заплатата като пазач.

От полицията са обявили, че ще издирят нарушителя и ще го глобят, но това, което мен ме интересува повече е дали полицая ще бъде наказан и дали ще даде обяснение по случая. Мисля, че и трите неща няма да се случат поради простата причини, че обществения интерес по случая затихна. Ако нещо няма достатъчен обществен интерес, съответните отговорни лица ще го потулят набързо. Проблема е, че дори когато се надигне вой по някой скандал като Топлофикация например, всички стават жадни за кръв и искат някой да бъде наказан. Отговорните използват това и хвърлят на тълпата най-удобния или изценират наказания.

Всичко това минава безнаказано, защото медиите не се интересуват от истината, а от рейтинги и сензации. Когато гласуваха освобождаването на Александров, всички писаха за това, но никой не отразява как върви делото. Мисля, че няма да се случи нещо, ако не се развие постоянство у интереса на хората към такива проблеми. Иначе това с ламбурджинито е само малък пример. Защо обаче трябва хората с т.н. „малки нарушения“ да минават метър?

[tags]ламбурджини, софия, паркиране, нарушение, btv, бтв, полиция, бездействие, обществен интерес, проблеми, съд[/tags]

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.