PamFax – изпращане на факсове през Skype

main_logo.gifЕдин от недостатъците на обществото е, че се държи здраво за старото. Това е защото всичко се управлява от старото поколение, което има проблеми с новите технологии. Може и да имат право, но когато правят проблем за това, че един документ не може да бъде пратен по e-mail, но признават факсовете, започвам да се дразня. Имах този проблем, когато трябваше да се регистрираме за последните избори тук в посолството. Слава богу се съгласиха да изпратим сканирана декларация с подпис отдолу, което означаваше, че трябваше да си нарисувам подписа на GIMP.

Компанията, която направи добавката за Skype – Pamela, сега е излязла с нова услуга – PamFax. С този plug-in могат да се изпращат факсове на който и да е номер в света, като заплащането става от кредита ви в Skype.

Идеята съвсем не е нова. Спомням си, че преди време mail.bg предлагаха такава услуга, но не съм я пробвал и не знам дали работи. С PamFax се прави същото, като нещата са доста улеснени – избирате документ – Word, Excel, PDF или просто снимка, избирате си начална страница със съобщение и получател и съобщението е изпратено. Може да бъдете уведомени дали е пристигнало със съобщение в чата, с мейл или със sms. Освен това може да проследявате факсовете в интернет на сайта им.

pamfax_p1.png pamfaxp2.png

Всичко изглежда наистина лесно. Щеше да е добре ако и работеше. Преди малко го пробвах, но ми изкара един куп грешки, когато се опитах да го изпратя. Предполагам, че е нормално щом услугата е все още в бета версия. Ако не стане пак след като си рестартирам компа обаче, имам намерение да се откажа от добавката и да използвам факса на работа.

Допълнение 27 Август 2007:

След като се исписаха куп мейли между мен, поддръжката на Skype и PamFax в стил „Пробвай това и кажи какво става“, проблемът се оправи. Изглежда цялата работа била в съвърите на PamFax и затова Skype не можел да оправи лицензите. Освен това ставали грешни в изпращането на факсове. Преди малко се опитах да правя факс на мобилния ми (само 17 цента) за да пробвам и стана. Така де – не го получих факса, а ми пращяха в ухото. 20 мин. по-късно се опитаха да ми пратят факса пак, което е добре от тяхна страна. Има още някой подробности, които не работят в някой случаи, но обещаха да ги оправят скоро.

Та накратко – добавката работи и нямам намерение да се занимавам повече със старомодните факсове.

[tags]pamfax, skype, pamela, интернет, факс[/tags]

2 коментара

  1. Писах им за проблема ми и ето какво ми отговориха:

    After re-installing a Skype extra you need to re-sync the licenses. Todo this, open the Extra Manager (Skype main window, Tools, Do More, Manage Extras). The Extras Manager will open. Click on „Options“ in left bottom corner. There you will see the option to resync licenses. This will update the license manager and should result in correct license and credit information.

    За жалост и това не помогна. Все още не тръгва програмата и май наистина проблема е в лицензите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.