Phishing във VBox7

Днес очевидно ми е ден за phishing и spam атаки. След проблема с ония червей получавам следното съобщение от някой си vbox7_admin1, който се представя като Ивайло Огнянов, админ на VBox7.

Здравейте, няколко наши потребители се отправиха към нашия екип относно видео, което Сте качили.Молим Ви за съдействие.Длъжни сме да Ви съобщим, че ако писмата до нас не спрат, трябва да изтрием акаунта Ви.За по-голяма сигурност можете да ни изпратите на лично съобщение вашата парола в срок от 2 дни, с което ще запазите регистрациятя си.Много се извиняваме за безпокойството.
Ивайло Огнянов, администратор.

Съобщение от vbox7_admin1
Или админите на VBox7 са се чалнали, или по-вероятно някой се опитва да phish-ва. Ако е админ, не мога да разбера само за какво му е паролата ми! Освен това кой е тръгнал да се оплаква точно от мен на админите. Напоследък се случва обратното по-скоро.

Така, че ако някой получи нещо такова, да не отговаря или по-добре да се заинтересува за какво става дума преди да сподели каквито и да е данни. За повече мерки как да не се хващаме на куката на phishing-а прочетете края на статията за последния червей, който използва Skype.

[tags]phishing, vbox7, админ, писмо, парола[/tags]

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.