Писмото на полицията за инцидента с Мишел

В Дневник излезе статия с част от писмото на полицията до медиите във връзка с привикването на разпит на блогърът Мишел. Цялото писмо ще бъде прочетено утре в сутрешния блок на БНТ. Там ще са Мишел, Йовко и някакъв медиен експерт да коментира легалната страна на нещата. Моля някой да го запише и да го качи в арената, че не мога да го гледам. Ето част от писмото:

След въвеждането в адресния бар na посочения интернет адрес се отваря въпросният сайт, на който има тема по повод „Граждански протест в защита на природен парк Странджа. Установено е, че домейнът www.optimiced.com е уеб-сайт и личен блог на лицето Мишел Бозгунов. IP адресът (208.97.170.179), на който се намира интернет сайта, е на американската хостинг компания DreamHost Web Hosting, намираща се в Калифорния. Регистрацията на домейна е извършена през „прокси“, поради което информацията относно регистранта страница е единствено за хостинг компанията представила интернет пространството.

За случая бе призован и разпитан Михаил Михайлов Бозгунов, жив. гр.София, собственик на домейна www.optimiced.com. В обясненията си той започна с оправданието, че не е автор на информацията за протестите, под наслов защита на парк „Страндажа“, а ги е прекопирал от други интернет източници.

На Михайл Михайлов Бозгунов е съставен протокол за предупреждение по чл.56, ал.2 и ал.3 вр.ал.1 от Закона за МВР за спазване на чл.325, ал.1 от Наказателния кодекс – „Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото“, а именно /затрудняване или затваряне на движението в отделни булеварди и улици на територията на гр.София за неопределен период от време/.

От полицията се позовават на „Закона за събранията, митингите и манифестациите“ – чл.8, ал.1, според който – „За свикване на събрание или на митинг на открито организаторите най-малко 48 часа преди началото му писмено уведомяват общинския съвет или кметството, на чиято територия ще се проведе, като посочват организатора, целта, мястото и времето на събранието или митинга“.

2 коментара

  1. Ето от тук може да си свалите видеото. Май скоро ще го има и в youtube. Ако не са го качили вече в заза, ще го кача довечера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.