Ремонтите на улиците в Пловдив

Когато се върнах в Пловдив преди няколко дни забелязах, че усилено се ремонтират улиците. Отначало си мислех, че е някаква локална инициатива, но се оказа, че се преасфалтират всички улици в целия град.

Всъщност отначало нищо не забелязах – пътя пред нашия блок си беше изровен както винаги – като след война. Едва по-късно видях, че всъщност остатъчните парчета асфалт са махнати, заедно с събралата се пръст, и прилежно са сложени отстрани на пътя. Чакахме известно време да сложат асфалта и се забавиха, защото трябвало да ремонтират една тръба по-надолу, но в крайна сметка го сложиха – единия ден половината, а другия – втори слой.

Сега, не знам колко трябва да е дебел асфалта по принцип, но с двата слоя беше около 5 см. Не знам дали е малко при условие, че отпреди си имаше пясък и чакъл отдолу, но на мен така ми се струваше. Това трябва да се реши от комисии на общината, защото се чуха мнения, че си пестели материала и бил много тънък слоя.

Това което ме притеснява в случая е, че след като завършиха ремонта нищо от изровената пръст и камъни, както и остатъчни количества асфалт, не беше изчистено. Всичко остана край пътя и дори на купчини пред входовете и колите. Нито да можеш да излезеш, нито да си изкараш колата. Картинката хич не е хубава, да не говорим че подозирам, че в скоро време голяма част от всичко това пак ще отиде върху пътя и той пак ще изглежда като преди.

Знам, че си мислите, че нали виж – хубава работа, ама българска. И на мен това ми мина на момента, но не е така. Много скоро след като стана ясно, че материалите няма да се изнесат, хората започнаха сами да почистват и малко по малко се махнаха купчините и се измете около входовете и колите. Вярно, че има и още, но хората се погрижиха. Друг е въпроса, че това е работа на общината.

Днес започнаха и да ремонтират една тръба точно до пътя, но малко по-встрани. Въпросната тръба течала от много време и са се опитвали да я оправят няколко пъти, но без успех. Само не успях да разбера, защо го направиха след ремонта на пътя – не че са го повредили или нещо, но към края имаше пръст навсякъде и надали и те ще изчистят. Ето снимки от изкопа.

Снимки от ремонт до нас Снимки от ремонт до нас Снимки от ремонт до нас Снимки от ремонт до нас Снимки от ремонт до нас Снимки от ремонт до нас

А във връзка и с ремонтите, днес валя страшен дъжд и добре, че беше кратък, защото и така наводни половината улици. Беше залял дори и пешеходните пътеки и беше много трудно да се стигне до някъде без да прешляпаш през някоя по-дълбока локва. Подлеза на гарата беше бая наводнен и то не от това което идва от улиците, а от самата отточна система. Просто се създава такова налягане, че водата буквално извираше в тунела.

Наводнение по улиците на Пловдив Наводнение по улиците на Пловдив Наводнение по улиците на Пловдив Наводнение по улиците на Пловдив Наводнение по улиците на Пловдив Наводнение по улиците на Пловдив Наводнение по улиците на Пловдив Наводнение по улиците на Пловдив Наводнение по улиците на Пловдив

[tags]пловдив, наводнения, ремонти, изчистено, улици [/tags]

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.