Поредния български червей за Skype

Вече започнаха да стават толкова много, че трябва да направя отделна страница за целта! Ето този съм го получил днес около 21:30 от един приятел във VBox7:

Ако искате да имате всеки месец по 120 безплатни минути в скайп за разговор с мобилни телефони на всякъде по света изтеглете този плъгин за скайп ->>

На всичкото отгоре не намерих публични адреси на extreamzone.com и не мога да им пиша, а не искам да се регвам. Ако някой е регнат, моля да им каже да махнат файла.

Принципа е същия – получаваш съобщение, сваляш архив, пуснаш VB скрипта с надеждата да получиш нещо и получаваш – много спам и приятно съобщение от създателя. Всъщност има прост начин да се предпазите от тези заплахи. За съжаление пак включва сваляне и пускане на скриптове. Ето тук можете да прочетете по-подробно – в страницата на Skype Journal по въпроса. На тях поне може да се вярва. Мисля, че имаше начин да се направи и през настойките, но не си го спомням сега.

16 коментара

  1. Затова съм ги сложил тук като червей. Може и да не е FlashGet, а инфектирана версия и да има вирус вътре. Нали не си я инсталирала?

  2. Много хора разправят че имало много спам в скайп но да ви кажа един мой приятел спечели безплатен кредит в бз да даде и една стотинка.

    [Боян Юруков: това е спам подобен на всички останали в Skype.]

  3. Глупости на такркалета и кубчета. Поредния спам. Няма да го изтрия, за да знаят хората. Само ще добавя коментар отдолу, че е спам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.