Поредното „научно“ изследване от щатите

mp3_player_example.pngИма много псевдонаучни изследвания по света като целта на повечето е определяне на ефекта на лунните фази върху месечния цикъл на зайците. С две думи – харченето на парите на държавата. САЩ, като една от най-развитите технологично държави, отделя и много внимание и пари за научна дейност. Може би затова и е толкова напред.

А може би не. Като видим за какво правят изследвания тези хора ни иде да се въргаляме в ръжта от смях. Дори има класация за най-тъпо похарчените пари в тази насока. Има обаче някой изследвания, които изглеждат научни, но резултатите са потресаващи.

Примерно: „Какви са вредите от MP3 player-ите?“. Резултатите са потресаващи – тези машинки могат да повредят слуха ви, да предизвикат изгаряния по тялото и тежки травми в главата. Единственото условие за това е само да ви удари светкавица! Мисля си, че в такива случаи на хората няма да им трябва слух или каквото и да е било.

Естествено медиите грабват такива заглавия с апетит на лаком фен на Макдоналдс : „Портативните плеъри застрашават живота по време на буря“. Има супер много такива заглавия, като „Кафето може да предизвика рак“, „Пиенето на вода убива“, „Не дишайте!“ и други все така строго медицински резултати. Мога само да ви препоръчам да не ги четете или да спрете веднага щом стигнете до „… еди кой си институт в САЩ …“.

[tags]изследване, сащ, щатите, mp3 player, заплаха, светкавица, псевдонаука[/tags]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.