RSS и четците обяснени на прост език

rss_boite.png Дончо е намерил едно интересно видео, в което се обяснява на прост език как можем да се справим с огромното количество информация, което ни залива от блоговете.

Аз също използвам Google Reader вече от месец. Имам някой забележки като това, че няма лесен начин да се четат коментарите към блоговете. Примерно когато ми хареса някоя статия и пиша коментар отдолу по принцип искам да видя дали някой ми е отговорил. Това, което правя сега е да слагам звезда на тези статии и да ги проверявам периодично. Мога по принцип да се абонирам за rss-а на коментарите им, но става трудно, а и някой нямат такава функция. Обаче имам идея как да го оправя това – един малък php скрипт, който взима всичките ми статии със звезди и проверява дали имат нови коментари.

Този начин е много по-добър от начина по-който следях rss-ите досега – слагах ги в bookmark лентата и ги прехвърлях да видя дали има нещо ново. Пак беше по-добре от това да посещавам всичките сайтове, но новите статии не се маркираха. Определено препоръчвам Google Reader на всички, които следят редовно БГ блоговете. В момента съм регнат за Блогосферата, Мегафон, няколко международни блога и останалото са любимите ми бг блогове.

Ето и промоционалното видео на GReader:

[tags]google, reader, introduction, rss[/tags]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.