Skype pop-up реклами

В последните версии на Skype се забелязва, че под списъка с контакти изкачат едни цветни реклами. И преди имаше нещо подобно, но много по-рядко и бяха само текст. Сега ми се случва около 3 пъти на ден да ги затварям – изглежда честотата им е свързана с това колко се използва Skype. Много са дразнещи. Рекламират Skype продукти като Skypeout, sms-и или разни функции на програмата.

Това не е точно като рекламите по сайтовете, от които се изкарват пари. Все пак говорим за реклами и тенденцията не ми харесва. Още когато Skype стана толкова популярен имаше съмнения, че ще печелят пари с реклами в програмата. ICQ го правят доста. Мисля, че за сега само пробват търпимостта на потребителите към такива реклами.От Skype обещаха, че интернет телефонията ще си остане безплатна, но не искам да е на тази цена.

Ето рекламите, които успях да снимам досега. Имаше и повече, но инстинктивно ги затварях преди да ги запиша.

skype_ad4.png

0708_skype_ads1.png

0708_skype_ads2.png

0708_skype_ads3.png

0708_skype_ads.png

0708_skype_ads4.png

[tags]skype, pop up, annoying, ads, free, реклами, досадни[/tags]

13 коментара

 1. Новата версия ме дразни буквално, изчезна и „Clear chat“ от контексното меню при чат и направо ме побърква. А и тези реклами ги забелязах но нали си имам вече придобит условен рефлекс да затварям подобни неща адски бързо и никога не чета.

 2. Ако мога да цитирам един приятел който го погледна в момента в който го разглеждах:

  Ицо: Да бе, тия не мога ли да ги махнем?
  Аз: Тц
  Ицо: Ебати тъпото 😉

 3. Хора, що решихте, че рекламите не могат да се махат?
  Има си настройка, маха се отметката, никакъв проблем – откакто го напраивх, проведох един разговор, час време си писах с двама пича, епизодично и други връзки правех … Сумарно за около 4 часа откакто си оправих насторйката никаква реклама не съм видял.
  И поради подобни (и други) причини не ползвам оригиналния ICQ клиент, но това е друга тема 😉
  А ако в следващите версии рекламите станат неизключваеми – те тогава вече ще се караме …

 4. Прав си всъщност. Не съм го забелязал досега. Изглежда и ония не са го пуснали никъде, защото печелят от това. Дано да не я махнат тези отметки. Ето къде се намират в настройките:

 5. Pingback: Skype реклама » Миглен
 6. Pingback: Миглен
 7. От менюто отиваш на Tools -> Send SMS message… . Там въвеждаш номера или избираш този на вече съществуващ контакт. А нали знаеш, че трябва да имаш закупен кредит за да изпращаш sms-и?

 8. Еййййййй, хора, благодаря. От адски много време се нервя на тези реклами и чак сега се замислих дали може да се махнат от настройките.
  Мерси за помоща ;0

 9. малееееее, чак сега загледах, че коментарите са от преди 4 години wowww

 10. нищо бе, още се чете. Сега рекламите станаха още по големи и досадни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.