Skype – подобрение на качеството и 4 нови SkypeIn държави

Днес за Skype има две новини. Първата е, че са добавени 4 нови държави към списъка на тези, за които важи SkypeIn. Само да припомня – това услуга, с която можете да си направите стационарен номер без да имате реално нужда от апарат или жица. Когато някой звъни на този номер (на тарифите на обикновен домашен телефон), вие получавате обаждането директно на skype-а си, без значение дали сте го включили в София или Бангладеш. Ако не се в skype, обаждането се препраща към безплатната ви (за тази услуга) гласова поща. Новите държави са Чили, Доминиканската Република, Нова Зеландия и Румъния и така общо стават 18. И преди ми беше кофти, че България не е сред тях, но сега когато Румъния е вътре ми е още по-кофти. Всъщност всичко зависи от БТК – с тях трябва да се преговаря.

Другата новина е, че с новата версия е подобрено значително качеството на звука. Вече системата за кодиране на гласа се прави изцяло в Skype, докато досега части от кодеците бяха на други компании. Всъщност Skype и Ebay ги изкупиха, за да не се налага да плащат лицензи, но няма значение. Трябва да се спомене обаче, че за да е добро качеството по принцип, и двете страни трябва да имат нови версии. От една страна когато приятелите ви имат стари skype-ове, вие каквото и да правите качеството ще е лошо. От друга когато двете страни на един разговор имат голяма разлика във версиите, това значи, че има и голяма разлика в кодирането на гласа. Това неизменно води до влошаване на звука. Затова е добре да препоръчаме на всичките си приятели да си подновяват skype редовно – точно това, което правя сега. В настройките има отметка за автоматично подновяване, което ще ви казва кога има нова версия.

[tags]skype, skypein, voicemail, sound thinking, blog, подобрение, качество, звук, нови държави, подновяване, версии [/tags]

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.