Skype се оправи

Прекрасна новина – към полунощ обявиха, че мрежата е вече стабилизирана и почти всички абонати са вече на линия. Има още някой малки проблеми, но като цяло всичко е наред. Това е много добра новина за всички фенове на Skype и за онези специално, които са пристрастени към тази форма на комуникация. Ето и новината от днес в 11:00.

Сега обаче е време да се направи сериозен анализа от страна на специалистите на това, което се случи. Съмнявам се, че от Skype ще разпространят подробности, защото те са вманиачени в това да пазят технологията тайна. Това е отчасти за да не се позволява на хакери да открият слабости в мрежата, но основно за да не им откраднат бизнес тайните, на които се гради целия им успех. Очаква се коментар по случая в понеделник.

В същото време мисля, че много хора втренчени в сивата икона с Х по средата, осъзнаха колко са зависими от Skype. Това може да ги накара да променят нещо в живота си – да излизат повече и да висят по-малко в нета, например. По-вероятно е обаче, е просто да оценят колко е важен Skype за тях и да му обръщат повече внимание. И което е по-важно – хората може да започнат да си обновяват програмата по-често, което е важно за качеството на звука и услугите.

ist2_279133_addiction.jpg

Skype Journal са започнали допитване „Какво значение имаше за вас разпадането на мрежата на Skype през 2007?“ Там дори сравняват нуждата от Skype с необходимостта от мейл, ток и вода. Впрочем ако сте на FX може да не ви се отвори видеото на сайта им. Не знам защо.

Междувременно излезе нова версия на Skype. Този версия не е свързана с проблемите от последните два дни – тогава грешката беше в сървърите. В 3.5.0.214 са оправени някой малки бъгове и е подновен мениджъра за добавки (Extras manager). Последния е причината да не мога да използвам PamFax и се надявам този проблем да е оправен.

[tags]skype, outage, pamfax, online, problems, fixed, оправен, мрежата, новини, на линия, нова версия, анализ[/tags]

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.