Smartphone от Palm за 100$

palm_centro_t.jpgblack_palm_centro_t.jpg

Напоследък започнаха да излизат все повече телефони с неверояни характеристики и цени. Пример за това е iPhone, който въпреки възможностите си, беше на цена, която повечето хора не могат да си позволят. Сега ако някой иска просто апарат за обаждане с указател за контакти и може би календар вътре (горе долу основните характеристики, то той се насочва към старите модели. Ако обаче иска камера, E-mail, интернет, цветен екран и т.н., то той трябва да изтърси доста повече пари.

Ето един модел на Palm, който е интересна комбинация – Centro. Струва само 100$ (138 лева) и има всички функции, които един бизнесмен или тинейджър има нужда. Когато чуете за Palm се сещате за джобни компютри, а това е близко. Този smartphone има 320×320-пикселов цветен екран с докосване, 1,3 мегапикселова камера, mp3 player и телевизия. Също така може да използвате e-mail и pop3 достъп, AIM, Yahoo и Windows Live IM (за Skype не знам, но ще питам) и разбира се пълен достъп до интернет.

Телефона разполага и с клавиатура за бързо писане на съобщения и e-mail-и, но доколкото разбирам бутоните са малко малки и трябва да се внимава. За съжаление няма WiFi, но на тази цена не може и да се очаква. Има два модела – в червено и в черно и за сега ще се предлага само в щатите от Sprint. На сайта може да се поръча предварително, но няма инфо кога ще тръгне в Европа. Мисля, че ще има голям интерес към него, стига да не е кодиран като iPhone.

[ scifi | palm ]

[tags]Smartphone , Centro, iphone, palm, skype[/tags]

9 коментара

  1. а щом е на $100 в америка, при обвързване с оператор (договор 1+ година/и) това значи, че при нас ще дойде на поне двойна цена. но пак ще се котира..

  2. Добра мисъл. Не знам дали в $100 с договор. По принцип от днес трябва да може вече да се поръчва, но нещо не са го пуснали. А и в щатите доколкото знам офертите не са толкова добри. В Германия същите телефони ги дават за по 1-10 евро с сносен договор, по който плащаш по 10-15 евро на година. Моя Pocket PC го получих за 1 евро заедно с безжично handsfree и евтин договор. Но да изчакаме да видим.

  3. струва толкова с двугодишен договор към sprint при минимална месечна такса от $25. сега евтин ли ти се струва?
    🙂

  4. Еми то реално погледнато ако го вземеш така или иначе ще трябва да си направиш договор към някой оператор. Дали ще е към Sprint или някой друг оператор е горе долу все тая.

    Немците правят нещо интересно – подписват същите договори като нас, но взимат стари телефони или никакви въобще – продължават си със старите. Така практически губят, защото новия им идва безплатно и могат да го продадат. Знам обаче защо го правят – тук на всяка крачка се опитват да те прекарат с оферти и уж безплатни продукти, че изглежда са претръпнали вече и не искат дори и да пробват. Повечето от познатите ми тук са били опарени от такива оферти, които се движат на границата на закона и морала.

  5. А, не е това проблема. Просто ги е страх да не ги измамят операторите. В България са просто писенца сравнени с какво става тук. Мен са ме вътрили няколко пъти вече за малки неща, но мога да кажа нищо, защото в договора го пише с малък шрифт някъде. Дори пича от представителството не можа да ми го покаже къде. Друго нещо например е, че като си прекарваш стационарен номер, няма нужда да подписваш договор. Само плащаш таксата в представителството и ти пращат писмо с описанието. Ако до 1 седмица не отговориш и не се откажеш – все едно си подписал договора. Интересно как обаче нашето писмо пристигна с доста голямо закъснение.

  6. 400 кинта е без договор. Тия $99 са за 2-годишен към sprint. Това мисля че обезсмисля статията, тъй като в САЩ е нормално да си вземеш телефон напълно безплатно, срещу договор. И тук така ще станат нещата евентуално, като тийнейджърите осъзнаят, че вече не е гъзарско да имаш телефон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.