Същността на конфликтите

Русия и Украйна

Мисля, че тази карикатура се отнася и до всички международни конфликти, а и някой вътрешно-политически. Парите контролират всичко. Въпроса е дали обществения морал ще позволи на политиците да направят нещо или ще се даде на манипулациите.

Като пример ще дам Великобритания. Там хората си мислят, че са с високи ценности и едва ли не – са повече от останалите. Особено англичаните. За сметка на това последните са завладели доста от южна Африка, Австралия и Индия и са поробили месното население. Ще кажете – минало – било е епохата на колониите. Добре – вземете сегашните им действия – подкрепят медиците ни в Либия, но в същото време им продават оръжие за милиарди. При това е широко известен факт, че част от парите са дошли от нелегална продажба на медикаменти и консумативи, които е трябвало иначе да се използват в болниците.

Подобни неща могат да се кажат и за вътрешно-политическите конфликти в България. Тези неща са ни до болка познати, но не мога да разбера, защо всички викат, че еди кой си бил крадял, при условие, че поддържат някой, който е също толкова мръсен, ако не и повече. Поддръжниците на Костов са много типичен пример в тази насока. Не казвам, че те са единствени обаче. Всички сме така. Според мен трябва да спрем да псуваме другите партии, а да започнем да осъждаме тези, които ни харесват. Градивната критика винаги е полезна и в случая ще помогне самите партии да станат по-добри.

[tags]русия, украйна, карикатура, общество, интриги, партии, конфликти, политика[/tags]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.