VBox7 е вече Zazz.bg

zazz-logo1.jpg Преименуваха българския аналог на youtube на Zazz.bg. В първия момент като ми казаха не можах да повярвам. Издразних се от това, защото бях свикнал с VBox7, както и доста други хора. Всяка такава промяна е трудна за асимилиране в първия момент. Не, че е толкова важно нещо, но представете си ако сменят изведнъж името на града ви – подобно е. Преди 15 години се е случвало на няколко пъти.

zazz_novo-logo.png

Та така – вече не трябва да казвам vbox7, а zazz. След малко ще сменя и името на категорията в блога. В техния блог казват, че го правят за да имат „по-сериозен бренд“, т.е. заради маркетинга. Всъщност си мисля, че така е по-добре. Името се изговаря по-лесно, а и не повдига въпроса защо „…7“. Името на един сайт е важно нещо и се сменя трудно, когато сайта е вече много известен. Времето е добро.

Естествено не може да напиша нещо за този сайт, без новини и критика.

Първо, трябва да сте видели, че когато се разглежда някой клип, отгоре има реклами от google. Преди писах, за това и казах, че май само тестват, но сега е за постоянно. Освен това са променили търсачката. Има бутон с който се сменя дали се търси човек или клип. Бутона е много добре направен и идеята е яка – браво за това.

zazz_tyrsene.png

Освен това със задоволство мога да кажа, че външния player е оправен вече – няма нужда да се сменя адреса за да използвате вътрешния. mmiteva, обаче ми отбеляза, че е премахната функцията за видео картички. Не съм я използвал и за да я махнат изглежда интереса е бил малък. Трябваше поне да пишат за това.

Също така няколко човека вече ми пишат за странни неща, които се случват като се отвори някой клип. Примерно c3c0 ми писа, че като се отвори този клип, частта за коментарите изцяло липсва. Клипа сега е премахнат, но когато го отворих тогава, наистина липсваше половината страница и не беше моментна грешка. Другото интересно нещо ми е защо са махнали клипа – нямаше нищо в него, което да е против правилата. Във връзка и с тези триения му хрумна, че когато има грешка с някой клип или бъде изтрит от модератор, ще е добре да се праща автоматично съобщение на този, който го е качил. Сега няма никакъв начин да разбереш защо клипа не се е качил или е изчезнал, а така няма нужда да се създават нова админ страници за всеки потребител.

Хрумна ми и идея как да се реши проблема с „изпратените“ съобщения. Помните, че преди казах, че е много неудобно когато не можеш да видиш какво си писал на някой. Във форума на Skype решението е просто – когато се отговаря на някой, цялото му съобщение се цитира отдолу. Така може лесно да се проследява историята на съобщенията, без съществена промяна в кода на страницата и без никаква в базата данни.

[tags]zazz, vbox7, brand, ново, лого, име, промени, тързачка, съобщения, клипове[/tags]

5 коментара

  1. Иии 15 години по-късно, VBOX7 е пълна кофа… Няма съобщения и е пълен с булшит.

  2. Вилиана Мелани Ели Бетина Даниел Митко Димитър. Вече над на 15 години мина Вбокс
    Вече това неудобните хората нямат свързани
    Малко Интернет достъп. Съобщение 2 човека Меги и Ели запишат мен нещо радва.
    Някой това там нямат хора в никого сприте.
    Да трябва знае че случай сприте съобщения.
    Успех от вбокс в България. Жена в София тука съобщения изплащане месец. Вбокс няма вече без приятели нито нищо. Аз сам от собственик Интернет достъп до сайта вбокс. Много приятно вечер! Нормално гледа филми интересно. Разбира се.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.