VBox7 отново в медиите

Преди повече от два месеца наказаха няколко от войниците ни в Ирак заради видео в което псуват иракчани. Тогава доста се заговори за сайта и дори беше споменат в централните емисии на новините.

Сега повода е подобен – в старанието си да се появи най-ефектно на бала, един абитуриент го свалят от полицейска кола с белезници, свалят му белезниците, обискират го и го пускат. Вече е нормално хората да идват с трабантчета, автобуси, камиони, трактори и тем подобни. Чувал съм дори и за един в Пловдив, който скочил с парашут и се приземил на бала. Обаче това тук си е наистина оригинално.

Проблема обаче е, че подобно на видеото с войниците, тук има наказани. Порицани ще бъдат двамата полицаи, а шефовете им, които са им заповядали да направят „пиесата“, са уволнени дисциплинарно без право на обезщетение. Струва ви се жестоко, нали? Донякъде съм съгласен. Въпросното момче било полу-сирак, майка му била инвалид и въпросните полицаи са се опитали да му помогнат малко. Пък и какво толкова ако са го свалили с белезници – малка каскада.

Обаче се замислете, че въпросните полицаи са го правили с оборудване и пари на държавата, в работно време и без да има какъвто и да е закон който да го оправдава. Какво толкова? Ако същото нещо беше направено за някой бизнесмен за да се изфука, че стой над закона и че полицаите са му само за такси, обществото щеше да гръмне. Щеше да се искат оставки не само на полицаите и шефовете, но някой хора щяха и до вот на недоверие да стигнат.

Въпроса е спазването на закона – не може да си затваряме очите в един случай, а в друг да викаме колко била лоша системата. Забелязал съм една лоша черта у нас българите, включително у мен – искаме подобрение и промени, но ако може да не ми развалят моите неща – по-добре. Пример – всички знаем, че голяма част от хората се осигуряват на минимална заплата и не декларират странични доходи. Ако обаче тръгнат масови проверки по въпроса, всичко живо ще кресне, че това бил терор и защо не са ходили да хващат големите риби. Същото се отнася и до пиратството, но там е по-особена тема – там вече ние не сме съгласни със закона по принцип.

[tags]vbox7,iraq, video, наказани, полицаи, войници, абитуриент, белезници, кола, сирена, закон, спазване, ирак, псуват [/tags]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.