Вечерята днес

200709022309_02.jpg

Тази вечер си направих от едни пържоли, които се продават във вид люта марината. Вакумирани са, не са замразени и са относително евтини – затова ги предпочитам. Единственото, което не мога да разбера е как по дяволите успявам да запаля олиото всеки път когато ги пържа. Ако ги оставя на по-бавен огън отнема много време и стават недопечени. В обратния случай половината апартамент се задимява. Обикновено прибавям пържени картофи, но днес ще ги ям само със салата – тази тук е от вчера. Не съм толкова гладен и затова избрах по-малка пържола, а и не ми се чакат картофите. Впрочем опаковката може да изглежда кофти, но това е от марината с червен пипер вътре.

200709022301_00.jpg

200709022300_01.jpg

[tags]вечерята, днес, вечер, готвене, пържене, салата[/tags]

4 коментара

  1. Единствената немска черта в салатата е, че има риба тон вътре. Тук обичат да слагат разни млечни сосове, които в България някой ги наричат дресинги все едно е нещо модно и са по-умни като го казват. Всъщност във въпросния dressing има олио, понякога оцет, подправки и разни млечни добавки. Нещо като fix за салата (друг подобен термин).

    Иначе тази салата си е съвсем нормална. Харесва ми когато вътре има риба тон и царевица. В друга държава вкусовете се променят, но основната причина е, че зеленчуците да безвкусни и трябва да се вкара някакъв вкус. Ако си поръчаш салата от тук, ще ти дадат нещо, което на вкус е като трева. На всичкото отгоре е винаги сухо, без подправки или олио.

  2. Ако сложиш пържолките във фурната за 20-25 минути, ще избегнеш проблема с олиото, задимяването и недопичането 🙂 И на мен са ми любими :))

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.