Vga.bg – един добър конкурент на Zazz

Zazz.bg (бившото Vbox7.com) е наистина най-добрия и най-посещавания сайт за видео в България. Според тяхна статистика, те са третия по посещаемост сайт в България и всеки ден се качват 2000 нови клипа. Наистина има много интересни неща там и много хора са вманиачени от сайта.

Трябва да се спомене обаче, че сайта прави проблеми на моменти и има някой бъга, които стоят неоправени от доста време. Бая хора ме питат защо това и защо онова. Днес примерно, FRESHMAN_VR ми каза за този нов сайт – Vga.bg. Той е много подобен на Zazz, но с много по-малко функции. За бъгове не мога да кажа.

vga_upload.png Има обаче някой неща, които са много по-добри от Zazz. Качването е добър пример. Посочил съм добавянето на клипове като основен проблем при Zazz – няма статус на качването,vga_title.gif нито съобщение когато има грешка или е изтрито. Във Vga.bg са го направили много удобно – просто има лента, която показва докъде е стигнало качването и конвертирането. На всичкото отгоре са позволени повече формати за качване – asf, m2v и flv. Особено последния е много полезен, защото в такъв формат обикновено се свалят клиповете от нета. Другото хубаво нещо е, че коментарите, заглавието и другите подробности по клипа се попълват преди да се качи, така че когато се качи, той директно се добавя в профила. Цялата процедура е направена в много по-малко стъпки.

vga_upload.png

vga_convert.png

По-добър ми изглежда и видео player-a. Добавили да и показване на случайни 4 фрейма от клипа. И тук има какво да се направи по дизайна, но за толкова нов сайт е нормално. Всъщностvga_viewing.gif доколкото разбирам е съвсем нов сайта, защото едва вчера е бил качен 10000-ния клип. За да стимулират качването, собствениците са плащали по 1 лев на всеки 5 клипа докато не станат 10000, т.е. до вчера.

Според регистрите, сайта е активиран на 6 Юни, което го прави съвсем топъл. Собственика май е Димитър Славов от Варна и май пича е или в, или е бил в Германия, съдейки по e-mail-а му. Мога само да му пожелая успех със сайта и да направи сериозна конкуренция на zazz.

[tags]vbox7, zazz, vga.bg, vga, видео, споделяне, конкуренция, алтернатива, качване, добавяне, клипове[/tags]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.