Въпросният бой на българи във Франкфурт

В интернет се появи информация, че 40 българи са се били преди два дни във Франкфурт. Поразпитах наоколо и никой не беше чул нищо по въпроса. Очаквах някой да знае, защото Дармщадт е на 20 километра от Франкфурт и има много български студенти тук.

Единствения начин това да се е случило е да са били цигани, борещи се за „територия“. От край време тук се навъртат цигани от нашия район които свирят по улиците, просят, крадат и всякакви подобни неща, които не ни учудват за жалост. Колкото пъти съм бил във Франкфурт съм чувал цигански песни и български чалги на някой площад.

Проблема е, че с коментара „Български сеир във Франкфурт“ се създава лошо впечатление. Не казвам, че циганите не са българи – просто културата и образованието им не се е изменило за последните няколко стотин години. Създава се впечатление, че всички сме такива. За щастие тук това не е новина. Никъде не са го споменали по радиата или новините. Поне не по гледаните. Надявам се само нещата да останат така и ония да не правят повече глупости. Полицията тук не си поплюва и няма да позволи такива неща.

[tags]frankfurt, франкфурт, германия, бой, българи, цигани[/tags]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.