Забранената музика през комунизма

soviet_propaganda.jpgЕто един списък със забранените песни през комунизма в Украйна. Забележете, че повечето от тях са маркирани като порнографски, нео-фашистки, провокиращи насилие и естествено – анти-комунистически. Само не мога да разбера, защо Хулио Иглесиас е нео-фашист, но както и да е. Това е действителна заповед от онова време:

vlksm.jpg

[tags]комунизъм, украйна, музика, забрана, еротика, нео-фашизъм, насилие, анти-комунизъм[/tags]

22 коментара

  1. Ами ровя се доста из руския нет. Не разбирам много руски, но понякога изкача нещо, което разбирам. Като например, че ще правят нова Бригада.

  2. Изобщо транскипцията на имената е култова – кво да иска човек от комсомолци…
    По това време ДКМС издаваше сп. „Младеж“, където се вихреше небезизвестният Петър-Емил Митев и там също бяха писали, че Madness са неофашисти, може би защото бъркаха английските skinheads с неофашистите. Да не забравяме, че Джими Съмървил от Комюнардс също беше скинхед :).
    Иначе поне 50% от тези банди (нюуейв,пънк и ска) са ми любими.

  3. Ами то да ти кажа и сега доста хора бъркат скикхедовете с неофашистите. И аз си мислих така, докато в гимназията една Роси не ме светна, че въобще не било тръгнало от там. Просто неофашистите са изкривена форма на това движение. Просто няма информация по въпроса.

  4. Религиозно мракобесие ми е любимото 🙂

    А иначе комунягите са действали на принципа „Който потърси той ще намери.“ в по-извратена интепретация. Ако споменеш нещо което не им се харесва айде в списъка със забранените групи.

  5. Pingback: Религиозно мракобесие « Размисли и страсти на Маркуча
  6. Много интересна снимка. Любимите ми Блек Сабат са забранени. Грешката на комунистите е била, че са ограничавали до такава степен свободата на словото.

  7. Предполагало се е, че това ще ги запази от критиката на опозицията, а има ли опозиция – има и възможност да ги свалят.

  8. Pingback: robas
  9. Pingback: Miro Gechev
  10. Pingback: Tweets that mention Забранената музика през комунизма | Блогът на Юруков -- Topsy.com
  11. Pingback: robas
  12. Pingback: Bibliata.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.