Защо не вярвам на Tyxo.bg

Може да видите и тук вдясно, и във форума на Darmstadt, че съм добавил боряч от Tyxo.bg. Брояча е известен и е един от основните в България. Моите приятели му викат „тиксото“, не знам дали е разпространено. Допреди време разчитах на него за да видя колко са популярни сайтовете, откъде са посещенията и какво се търси. Външния вид беше добър, информацията – сносна и таблиците разбираеми. Липсваше само технически параметри на посетителите като размер на екрана, browser, операционна система и дали имат flash, jscript или java, но това не беше толкова важно.

Напоследък обаче забелязвам сериозен недостатък в отчитането на посещенията. Има дълги периоди в които картинката не може да се зареди, което означава, че сървъра е недостъпен и не отчита посещението. Други пъти самия сайт не може да се отвори. Напоследък обаче не съм забелязал такова нещо и когато отворя блога ми например, картинката винаги се зарежда, което означава, че посещението трябва да е отчетено. Независимо от това, тиксото отчита по максимум 25 посещения на ден в този блог и знам със сигурност, че това не е вярно. За форума не мога да съм сигурен, но блога има допълнителна статистика и може да се сравни. Имайте в предвид, че статистиката на блога не отчита моите посещения, които не са малко, а тиксото ги отчита. Ето какво показваха двете графики днес към 20:00.

Това са само части от графиката. Ето конкретен пример за несъответствие:
Дата:

    13 Юни

Посещения:

    Tyxo: 18
    WP Stat: 189

Графиката на Tyxo.bg
Графиката на WP

Ето и пълните графики:

Пълната графика на tyxo.bg Пълната графика на WP

Това може да означава само, че през голяма част от времето сървъра им не е достъпен. Другото обяснение е, че са разпределили повече ресурси за по-популярните сайтове, за да показват точна статистика при тях. И в двата случая не мога да разчитам на резултата. Въпреки това ще продължа да използвам услугата с надеждата да я оправят, а и не ми се занимава да махам кода от страниците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.