Зимният сезон на сериалите

Не, не става дума за сапунени сериали, въпреки, че повечето от тях може и да ви изглеждат на такива. И под зима не се има в предвид, че намаляват, точно обратното – истински добрите сериали започват точно сега. Не знам защо точно е така. По принцип през лятото дават по-леки и по-безинтересни. Може би изключение то това правило са 4400 [1|2], Greek, Eureka и донякъде Weeds и Kyle XY. Но за тях друг път. Ето какво може да очакваме тази зима.

heroes_promo.jpg

Heroes

Уникален сериал. Още с първите серии направо експлодира сред феновете на този жанр и ограби наградите. Ако продължи в същия дух има потенциала да достигне до известността на StarTrek и Stargate SG1. Концепцията на сериала наподобява много тази на 4400 в частта, че има хора с свръх възможности, които искат да променят света. Разликата е в сцената и контекста, което драстично променя чувството и целта на сериала. От Понеделник започва втори сезон.

atlantis12-800×6001.jpg

Stargate: Atlantis

Вече писах за този сериал. Миналата седмица изтече в нета неофициална версия на първия епизод на сезона. Бях решил да не го гледам, защото няма никакви звукови ефекти, но в крайна сметка го гледах. Сериала се зароди от Stargate SG1 по подобие на под-сериалите на StarTrek. Досега бих казал, че се справят доста добре. 4-ти сезон започва в Петък.

csilv6grp.jpg

CSI:LasVegas

Един от най-добрите криминални сериали според мен. Малко са хората, които харесват криминалетата и не са го гледали. Грисъм е нещо като легенда. Сериала стана честно казано доста дълъг, така че очаквам скоро да бъде прекратен в полза на другите два от този тип. 8-ми сезона започва от Четвъртък.

csi_ny_aboteaser.jpg

CSI:New York

Tова е най-малкия брат на CSI:Vegas, който обаче се оказа по-добър от този в Miami. Добър е и го гледам с удоволствие заради жанра, но не мога да го отлича с нищо. Може би това, което му дава някакво предимство е факта, че сцената е New York, които като град има своите уникални качества и странности. В Сряда започва 4-ти сезон.

normal_rio24.jpg

CSI:Miami

Оставих го за последен, защото според мен е най-лош от поредицата. Не че не го гледам – пак си струва, но има някой моменти, които ме дразнят. Такъв е факта, че твърде много парадират с американската пропаганда за войната с тероризма и справедливите власти в щатите. Освен това всички карат Хамъри, което само по себе си е лошо и неестествено. Друго нещо е държанието на главния герой Хорейшио Кейн, което на моменти е смешно. Виждал съм актьора и в други роли и по принцип не му е такова държанието. 6-ти сезон започва в Понеделник.

las_vegas.jpg

Las Vegas

Не го бъркайте с CSI:LV. Този сериал разказва за живота на персонала на едно от казината на Vegas. Образите са разнообразни, случките интересни и като включим прелестите на този град и високите технологии, които използват, трудно е да не го харесам. Мои познати не си падат много по него, но това е въпрос на вкус. Жанрът на сериала не е точно определен, въпреки, че наподобява този на Grey’s Anatomy по фокуса върху отношенията на между хората. Последния епизод беше просто шашкащ и нямам търпение да видя какво ще стане.5-ти сезон започва в Петък.

how-i-met-your-mother-3.jpg

How I met your mother

Много добро, леко и хумористично сериалче от габаритите на летните сериали. Общата идея е, че един от главните герои разказва на децата си в ретроспекция как се е запознал с майка им. Има моменти в които човек може да си умре от смях. 3-ти сезон. започва в Понеделник.

1152×864_house_wallpaper02.jpg

House M.D.

Доста известен в България като Хаус. Много добър медицински сериал. Доктор Хаус е ексцентричен и прекомерно откровен човек. Личи си, че е защитна реакция към другите, но характера му отблъсква всички около него. Единствена компенсация за това е гениалната му мисъл като диагностицик и множеството сложни случаи, които решава. 4-ти сезон започва във Вторник.

04_numbers.jpg

Numb3rs

Интересен е сериала, но идеята, че всеки случай може да бъде решен с математика ми се струва невероятен. Наистина има математически модели, които се използват за да се открият модели на поведение в големи маси от хора, но тук сценаристите се оливат леко. Спрях да гледам сериала след втория сезон, защото не ми беше интересен вече. Мисля, че сега го дават в България.4-ти сезон започва в Петък.

3171.jpg

Criminal Minds

Добър криминален сериал, които показва как може да се реши един случай когато CSI се провали. Тук екип от психолози се вглеждат отвъд уликите в маниерите и действията на престъпника за да открият какъв тип е и в крайна сметка кой е. И този сериал, както и останалите криминални, изкарва едва ли не че техния метод е напълно достатъчен за решаването на всички възможни случаи. Тук обаче реалистичната част е, че тази група разследва само серийни убийци. Всъщност доколкото знам има наистина такива екипи във ФБР. Сериала много наподобява Profiler отпреди няколко години. 3-ти сезон започва в Сряда.

Сигурен съм че има и много други интересни сериали, които започват сега. Може би сред тях са Lost, Desperate Housewives, Veronika Mars, Smallville, Grey’s Anatomy, Prison Break и много други. Знам, че много хора ги гледат, но аз не ги следя и нямам отношение. Всъщност първите два дори ме дразнят. Lost, защото в началото ме издразни и защото толкова много хора го гледат. Домакините – защото това е чисто женски сериал с всичките съпътстващи обърквания, интриги и олигофрении. Всеки с вкусът си.

Ако се питате, как ще имам време да гледам толкова много сериали всяка седмица – отговора е нямам. И не ги гледам. Тук има 8 сериала, които гледам по принцип. По принцип повечето излизат наистина всяка седмица, но понякога пропускат. Това, което аз правя е да гледам по един епизод (45 мин.) вечер преди лягане. Има случаи, които съм зает и се натрупват по 4-5 епизода. Тогава някоя Събота или Неделя ги гледам наведнъж. Така си почивам и си освобождавам мозъка от тревогите през деня. Каквото и да си говорим, колкото и да е добър и достоверен един сериал, мисловната дейност е минимална.

Що се отнася до летните сериали, очаквайте след две седмици подобно описание и за тях. Всичко тук може да бъде свалено от някой от българските или международните torrent тракъри.

[tags]сериали, телевизия, Lost, Desperate Housewives, Veronika Mars, Smallville, Grey’s Anatomy, Criminal Minds, Numb3rs, House M.D. , How I met your mother , Las Vegas, csi, csi:lv, csi:miami, csi:ny, Heroes, stargate, atlantis[/tags]

10 коментара

  1. На Weeds съм гледал първите два сезона. Спрях да го следя защото ми затъпя. Не ми е по вкуса. Другия съм го чувал, но не знам нищо за него.

  2. на вероника марс няма да има нов сезон. препоръчвам ти да го изгледаш. гледам харесваш криминалетата 🙂

  3. Не го следя и не знам дали ще има нов сезон. Приятелката ми го следеше и съм гледал няколко епизода покрай нея. Не ми хареса нещо. Пак бих го писал към криминалетата, но има твърде много тинейджърски драми вътре. И в Greek ги има, но там са по-колежански и са направени много по-интересно, а и сериала е само за това. Всъщност по същата причина не харесвам и Smallville.

  4. prison break направи супер силни 6-7-8 епизода, след което започна плавно да затъпява. към края на втория сезон бях готов да го откажа. епизод 1 от третия сезон обаче кърти. според мен дори е по-добър от пилотния епизод от сезон 1.

  5. Prison Break не виждам, за Lost грешиш там не става да гледаш два епизода и хоп, мене ме завладя едва след 5-6-ия епизод и то от втория опит да го гледам.
    Heroes е за деца, тръгва добре, със свежа идея но само толкова, по средата вече ти е писнал, евтинджос

  6. Prison Break не го гледам. Изгледах няколко епизода и не ми хареса. Както казах всеки си има вкус и определени неща, които търси в един сериал. Слава богу има много от последните за да може всеки да си хареса поне един.

  7. Аз гледам Lost, Prison Break, Weeds, Grey’s Anatomy, Two and a half man, Heroes. Разнообразни работи. Първите 3 са ми малко смотани вече, да не кажа, че на Призън Брейк му се изнервям яко…само си ги измислят някви тъпотии да го продължат. Иначе май Анатомията на Грей най-много ми харесва(като изключим монолозите на главната героиня). С нетърпение чакам Heroes 🙂

  8. Heroes почна. Пуснаха първият епизод. Много объркана работа. Само заплетоха нещата още повече. За сега е добре. Само да не се улеят.

    Впрочем гледах снощи Las Vegas. Пуснали са първите два епизода наведнъж. Много добре са го направили. Малко смяна в екипа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.