10 лева в немска дюнерджийница

Вижте и във Flickr

Донякъде е притеснително колко неща намирам из месните дюнерджийници. Това означава, че или аз много ям дюнери, или самите места са доста интересни. Преди бях намерил килим, който ми напомни много на български. Сега намерих картина, в която бяха пръснати банкноти от всякакви страни. Забелязах и една от старите десетолевки да се мота вътре. Странното беше, че е напълно запазена и изглежда никога не е била прегъвана. Зад нея има и по-нови два лева. Дюнерджийницата е в Eberstadt, близо до Darmstadt, Германия.

13 коментара

  1. 🙂 това беше може би най-интересния довод за спиране на бързата храна досега. Това с проблемите с кожата си е малко мит и не идват специално от дюнерите, а от тежката и мазна храна по принцип.

    Иначе дюнери ям само като съм в университета или като съм цял ден на крак из града и нямам време да седна да ям, но и това не се случва вече често.

  2. Светът се върти около две големи Е-та, Ебане и Едене и двете трябва да са на ниво, за да се постигне равновесия между Ин и Ян!

  3. Малко е странно, но не чак толкова. По време на развития соц десетте лева са били единствената българска конвертируема банкнота. Навсякъде в соц-блока са я признавали и обменяли – точно тази десетолевка.

  4. @Марти – е къде е душата?

    @Явор – да наистина, не е трудно да стигне до въпросния магазин, но градът е в западна Германия и се притежава от турци. Знам, че е възможно, но ми е просто интересен пътя на вещите и как достигат най-интересни места.

  5. Не виждам нищо странно.Живея в Рига и тук в един бар едната стена е облепена с банкноти от различни държави.Даже и такива,които се намират на другия край на Света.И на тази стена има няколко български банкноти.От по стари емисии и от тази,която в момента е в обръщение в BG. Така,че явно неведоми са пътищата на парите :).

  6. Като си спомня за какви диети списваше блога си… тц тц тц, направо срамота:) Иначе аз също похапвам понякога дюнер и то точно в такива случаи, за каквито ти говориш. Някак си салатените барове не са ми на път….
    Между другото кефи ме preview фунцията:)

  7. @Mouse – има доста такива примери. В едно интернет кафе пък имаше монети от цял свят залепени на касата. Доста колекционери има на този свят. На мен ми е интересно как една вещ пътува. Примерно сега използвам два тома „Наръчник на инжинера“ от времето когато майка ми е учила в МЕИ-то. Обиколили са цяла България, а сега са в Германия и кой знае – може после и моите деца да ги използват. Тя механиката на света не се е изменила много през последните стотина години.

    @Петър – е докато бях на диетата нямаше въобще такива неща. Тогава само месо. Сега вече си позволявам и съм качил яко, но и ходя на фитнес и ми трябва енегия. Прегледа го добавих миналата седмица и ми отне около час. Аз самия много имаг нужда от него и затова реших че ще е полезен. Имам още идеи за подобрение и дано ми остане време да ги приложа.

  8. Еми, пътуващите през България за майка Турция европейци не са от вчера, тея 10 лева може да са били наречени на КАТ още по соц време 🙂

  9. Да много си прав.Малко се отклонявам от темата, но в къщи има една игла.Съвсем малка вещ. Тази игла е била на баба ми.Тоест съхранила се е повече от 40 години!Странното е,че никой, никога не си е поставял за цел да я пази специално, а самата игла е сменяла населени места, жилища.И винаги изниква от някъде?
    Може би има значение как собствениците на дадените вещи са се отнасяли към тях, и с каква енергия са ги зареждали:). Кой знае.
    Поздрави!

  10. На село имаме така един метален казан, който е на около 80 години. В учудващо добро състояние е, като се има в предвид колко много хора са се харанили от него.

  11. Няколко пъти го бях забелязвал и чак тогава го снимах. Наблизо пък има един фризьорски салон, който е направен изцяло в стил на StarGate. Все се каня и все не ми остава време да го снимам. Тъй като спряха сериалите, ще е интересно да се види как стилът остава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.