Ще спират 4400!

4400.jpg

Като голям фен на sci-fi сериали съм съкрушен. След Heroes, сериалът 4400 беше един от най-любимите ми текущи сериали. Бях много щастлив когато започна четвъртият сезон и с подобно чувство очаквах и петия. Изглежда обаче няма да го дочакам. В интернет има сериозни слухове, че сериала ще бъде спрян. Като причини се изтъкват финансови проблеми, а стачката на сценаристите само е преляла чашата. Фенове са видели как декорите са били разглобявани и реквизита – опакован. Във форумите на феновете дори се събират подписки и се пишат обширни писма до продуцентите за да продължат шоуто.

Разбира се всичко това не означава, че сериала задължително е спрян. Няма официален коментар от CBS. Притеснително е, че по принцип новите сезони за лятото се поръчват още през Септември, а тези за 4400 още не са (по информация от Януари). Тази година обаче беше особена и не можем да съдим. Още когато започна стачката на сценаристите се знаеше, че негативните отзвуци ще се усещат през цялата година заради закъснелите поръчки и липсващите епизоди. Да не говорим, че историите на много от сериалите се нарушиха – примерно Heroes завърши супер смешно, но така е с кръпките.

Ще трябва малко търпение докато научим какво е решението на въпроса. По принцип летните сезони трябва да започнат в края на Март. Знам със сигурност, че ще продължат Greek, но ще си остана само с него ако спрат и Eureka. Всъщност последният така или иначе ми омръзна. Това най-вероятно ще означава, че ще си прекарвам времето по-ефективно, но кой гледа такива неща.

[tags]greek, 4400, eureka, heroes, сериали, лято, сезон, стачка, сценаристи[/tags]

10 коментара

  1. Пардон – научнофантастични, sci-fi. Бъркам се откакто си паднах на главата като малък. 🙁 Всъщност като се замислиш sci-fi филмите от преди 20 години сега ни приличат на научнопопулярни, така че след още толкова грешката ще е вярна 🙂

  2. Наистина ще е жалко при толкова много фенове. Това ми напомня за Dark Angel – много хубав сериал с Джесика Алба. Него пък го спряха по политически причини. Изглежда е имало натиск в САЩ след 11/9, защото виждаш ли – не може да се въртят теории, че някой може да ги нападне и да успее. Точно това се разказваше във филма – ситуацията в щатите след успешен масивен терористичен акт.

  3. дано не го спират и аз го харесвам достатъчно, за да изгледам 4те сезона на един дъх ;

  4. И аз така, но за първите два сезона. Ще видим какво ще стане след няколко седмици. IMDB още не са го маркирали като затворен сериал.

  5. Спрели са го окончателно. Въобще не са били заявени нови сезони след стачката, а двамата главни сценаристи са се сбогували с публиката във бюлетина на сериала. Доколкото пише по форумите, те били доволни от отворения край на 4-ти сезон и не искали да го продължат. Все пак тече подписка и няколко хиляди фенове са разпратили писма до борда на USANetwork с молба да продължат сериала. Дано да успеят. Не съм чувал обаче такъв прецедент досега – феновете да накарат телевизия да продължи сериал. Дори и феновете на Dark Angel не успяха.

  6. Да наистина. Малко останаха смислените. Има и положителна страна – това лято ще има много малко сериали и няма да си губя времето с глупости. Видях, че продължиха Greek и май ще довършват последните сезони на трите CSI, но това ще е за само няколко седмици. На мен това, което ми се иска да видя, е добър политически сериал, но не в стил на американската пропаганда. Трите CSI са точно такива, Dark Angel го спряха пак заради пропагандата и дори в Stargate има извесни наченки. Надали обаче такъв сериал ще изръжи дълго.

  7. Pingback: Вовата, s. Hamaelleon ™ · 4400

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.