Честито Съединение

На тази дата се навършват 123 години от Съединението на България с Източна Румелия. Замислете се колко щеше да е различен светът ни сега, ако това важно събитие не се беше случило.

11 коментара

  1. Юруков, толкова ми харесва картината, която си използвал тук, че смятам да ти я открадна за моя пост по същия повод.

    Надявам се, че няма да се сърдиш. Разбира се всичко ще бъде нагледно цитирано.

  2. Няма проблем 🙂 Смесих една рамка от Flickr със картината и си поиграх с цветовете. Всъщност си спомням, че някъде другаде в блогът ми съм сложил подобна снимка с рамка, но не успях да я намеря.

  3. Без Съединението нямаше да има Европа, защото най- важната страна в Европа е именно България. Където е и най- дълбоката река в света- Искаро, и най- високата планина- Витоша.

  4. Разбирам иронията ти, но не си прав. Не знам за Европа, но България съвсем нямаше да я няма. Не може да се предвиди какво щеше да стане ако този или онзи фактор го нямаше на международната сцена. От гледна точка на Европа, всичките войни можеха да протекат по съвсем друг начин. От наша гледна точка, възможно е все още да сме вманиачени на тема обединение с южна България и Македония и да сме в ситуацията, в която виждаме Сърбия днес – разкъсана между национализма и партньорството с останалите европейски държави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.