Диета – ден 1

Така, първи ден от диетата. Всъщност трябва да е нулев ден, защото поех малко мазнини. Имаше в хладилника мляко и кайма, която не ми се хвърляше и реших да ги омета. Пиша го за междинна фаза. Като цяло изядох няколко кюфтета, 1.5 литра мляко около 1.5%, две варени яйца и в момента съм преповил 1.5 литрова Cola Zero. Странното е, че тази Кола има по-малко вещества вътре отколкото нормалната минерална вода, ама ‘айде. За вечеря ще има печено пиле. Тъпото е, че най-любимите ми рецепти – пиле на сол и пиано пиле (изварена вариация на което може да видите тук), не мога да ги правя. Във второто има алкохол и мазнина, а в първото има доста сол. Технически месото въобще не се осолява, но няма значение.

След статията ми вчера, доста хора ми дадоха полезни съвети за диетата. Благодаря за пожеланията. Отчитам всички критики и знам, че няма да е лесно и че трябва да прочета повече по въпроса. За първия етап прочетох доста обстойно и сега го спазвам. Знам, че ще продължи повече от 3 дни и според новия план ще го правя докато падна до 78 кг .и ги задържа поне два дни. Втория етап ще го действам докато падна до 75 кг. За втория етап ще правя тази седмица изследване. Мисълта, че след еди-колко си дни ще мога да ям зеленина не ми помага, затова не ми е съществена информацията сега.

Най-големия ми проблем ще е обяда на работа и в университета. В унито ще си взимам храна, но на работа не знам. Всъщност аз така или иначе няма да ходя много през строгия период, но после ще трябва да измисля нещо. Не мога да не ходя с колегите в столовата, а и трябва задължително да ям нещо. Ще видим.

Сегашното ми състояние е следното:
25.08.08 11ч. – 82 кг. (не знам какво толкова съм ял вчера)
25.08.08 21ч. – 81.5 кг.

Чувствам се добре. Малко ми се спи, но то е от четенето цял ден.

6 коментара

  1. Меренето всеки ден много от специалистите го посочват като грешка, защото не дава особена информация и действа демотивиращо, а два пъти на ден вече е излишно, все едно да смяташ колко вода си изпотил 🙂

  2. Е да, но ще дава обща представа за това как вървят нещата. Наистина е неточно, защото зависи какво и колко съм пил и ял. Също зависи кога съм ходил до тоалетна и колко мускулна маса съм свали. Последното ми казаха, че не се случвало с тази диета, но не го вярвам. Ще следя теглото все пак, защото не смятам, че ще ми влияе психологически, а и е единственото мерило за успех.

    Всъщност не е единственото – важно е и как се чувствам и затова описвам и това.

  3. Не, това е следващата версия. С черен етикет е и няма абсолютно никакви захари и мазнини вътре. Cola Light имаше малко. На вкус са еднакви.

  4. Тегленето: (много хора, а и според книгата: всеки ден), сутрин, на гладно и жадно, след 00, без дрехи
    Кантарът: един и същ, на едно и също (равно и твърдо) място
    Записването на резултата помага за мотивацията 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.