Две статии за мен в блогът на TED Prize

Във Вторник случайно попаднах на кратка статия от 6-ти Октомври в блогът на TED Prize. TED накратко е форум, който събира заедно най-интелигентните, хората с визия и тези, които влиаят на останалия свят по някакъв начин. За повече информация може да прочетете това. TED Prize пък е инициативата да се награждават морално няколко прекрасни проекта и да се следи развитието им. Наградените си правят едно пожелание по време на форума и след няколко години се вижда дали е изпълнено и как е протекло всичко.

Точно едно такова пожелание ми направи голямо впечатление – да се изкорени туберкулозата по цял свят. Писах по темата тук. Тъй като получавам много вдъхновение от лекциите на TED, реших и аз да дам нещо обратно. Започнах да мисля как мога да помогна и открих, че съм в позиция да разпространя новината и информацията за проблема колкото се може повече. Ако се направи достатъчно добро впечатление на достатъчно много хора, натискът ще е достатъчен за да се намери решение.

Затова и преведох официалния рекламен клип на български. Изглежда на хората от TED това им е харесало, защото са пуснали клипът в новинарския си блог, заедно с поздрав за усилията ми. Виждайки това, ми хрумна да споделя проектния файл, за да могат и други да го преведат на техните езици. Основната тежест в превода е да се напасва текста върху стария текст, както и прехода между кадрите. Затова пуснах файла в блогът ми, заедно с инструкции на английски. Изглежда и това се е харесало на TED и са пуснали втори пост за мен.

Въобще тази седмица ми се случват хубави работи…

9 коментара

  1. @Марти – Много благодаря.

    @nellyo – Не съм завършил. Сега правя бакалавърската си работа и след това започвам най-вероятно мастър. През това време работя по специалността си, защото смятам, че е безсмислено да имам академични знания без опит. Също така имам множество малки проекти като този блог. Времето никога не стига и несъмнено всички тези неща ми пречат на учението. Това е една от причините да завършвам по-късно. Факт е обаче, че така ми работи мозъка и не мога да не ги правя тези неща. Като ми хрумне някаква идея, действам по нея докато не получа резултат или докато не ми омръзне. Получава се малък креативен хаос наистина, но от него понякога излизат доста хубави неща. Мисля, че това горе беше едно от тях.

    Впрочем скоро ще пиша за новия си проект – блог за бизнес (технологични) иновации. Само трябва да го спретна малко.

  2. Поздравления, предполагам, че ти е кеф. Винаги е готино, когато направиш нещо просто, защото мислиш, че има смисъл да бъде направено, накой да каже добра дума.

    Успех във всичко, каквото захванеш да правиш.

  3. :), браво, не само си „нахранил“ гладния един път, но си му подарил и въдица + „наръчник на риболовеца“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.