Е не летях, но все пак ще пътувам

Днес не летях, както се надявах вчера. Отидох на летището навреме и беше тъкано с хора. Бързо ме ориентираха, че полета ми е отказан. Първоначално го бяха отложили за 20:35, а после за 23:00. Нямаше какво да правя и се наредих на опашката за информацията на BG air. Всъщност опашка е много общо казано – по скоро беше бавно движещо се стадо изнервени хора. Никой не спазваше ред, всеки гледаше да се пререди, а първите редове бяха толкова притиснати, че спорадично се провикваха задните да не натискат толкова. И в Германия е имало случаи да се натрупват толкова много хора, но обикновено се оформят опашки. Може да се извиват доста, но хората гледат да ги спазват.

А на информацията гледаха да помогнат с каквото могат. В повечето случаи пренасочваха пътниците към полетите за следващият ден. Организацията им беше повече от плачевна и доста хора се изнервиха стабилно. Имаше пътници, останали още от Петък, които не успяха да пътуват днес. Почти се стигна до бой на няколко пъти. Аз реших, че няма смисъл да чакам утре евентуално да летя и казах, че искам да ми върнат парите. Тъй като съм го купил от интернет, трябвало от там да ми върнат всички пари. Цитирам. Отидох на страницата, която впрочем е в повече от плачевно състояние, но няма нищо казано по въпроса. Потърсих информацията за online резервациите, но цял ден никой не отговаря там. Накрая им писах мейл, като обясних с кой полет е трябвало да летя и че си искам парите. Сега ако ми направят някакви проблеми ще има голям скандал. Казах изрично на тази на гишето, че не искам да летя утре сутринта, а тя ми каза, че ще ми върнат всички пари. Този път се надявам да не стане като с Bexx air, където ме увътриха по подобен начин.

Добре, че имаше билети утре за Евролайнс. Много ме зарадваха от там. Даже забравих да си поискам студентското намаление. На всичкото отгоре няколко пъти днес се разкарвам из София с куп багаж. А е кучи студ. Всъщност цялото изживяване не ме изнерви въобще. Даже ми беше забавно. Като ми е забавно – снимам. Ето резултата.

Изживяването още не е свършило. Стискайте палци утре да няма проблеми, че само това ми остава.

[tags]летище, софия, излитане, закъснение, автобус, пътуване[/tags]

4 коментара

  1. Бояне, ние с теб май няма да пием преди събота в Германия 🙂 Гледай да си дойдеш поне до края на януари.

  2. Стискам палци всичко да е наред. Аз трябва сряда да летя от Виена за София и ми е притеснено доста:( Обмислям, ако отложат полета да хвана и аз рейс…А в събота трябва да пристигне приятеля ми в София също…гррр.
    Ужасно!:(

  3. Ами пристигнах. Нямаше проблеми по пътя, освен че на БГ границата ни свалиха и ни преровиха багажа. Продължи 30 часа. Накрая на пътуването се бяхме вкиснали както си подобава.

    Не знам дали вчера онзи полет, на който щяха да ме пренасочат, е летял. Видях, че го бяха отложили за 12 часа още от неделя вечерта. Днес всичко е летяло, но пак ще трябва няколко дни да изнесат хората. Просто на летището са останали няколко хиляди хора, които трябва някак да се наместят.

    Впрочем вчера са ми писали от Hemus air, че до две седмици ще ми върнат парите. Извиняват ми се за неприятностите. Радвам се, че ми отговориха толкова бързо и че действат лоялно. Бях се наточил да ги соля ако имаше проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.