Как щях да си отида или защо RTFM е важен съвет

Болен съм. Снощи купих разни Фервекси и аптекарката ми препоръча някакви хапчета за суха кашлица. Взех ги. Някакви червени. Днес седнах да ги пия и викам дай да видя как се взимат. Чета: „Взимат се по 40Мг по 2-3 пъти на ден.“ После чета опаковката и там пише 40Мг. И аз с целият си акъл си мисля: „Абе тези да не са луди да ме карат да пия по една опаковка наведнъж.“

Тъпи колкото щеш. Много се смея на хора, които бъркат такива неща, но изглежда и аз не съм застрахован. Реших, да взема само две и малко по-късно ми стана лошо, зави ми се свят и легнах да спя. След два часа се събуждам псувайки лекарството и аптекарката. Оплаках се на няколко човека в Skype и реших да изоблича неправилно написаното указание. Прочетох го пак и осъзнах какъв съм идиот. Въобще не съм се сетил, че една таблетка е 40Мг. Малко по-долу пишеше, че може да взимаме 2 или три наведнъж в тежки случаи, но при повече има странични ефекти, като тези, които аз съм изпитал.

Има няколко поуки от случката. Трябва да чета по-добре указанията, особено като се отнася до здравето ми. Освен това не трябва да се ядосвам толкова бързо на другите. Накрая някой болен мозък може да види извода, че две грешки могат да водят до правилен резултат: не съм разбрал указанието (1) и съм казал да си гледат работата и ще правя каквото си искам като взема само две хапчета(2).

Лично аз отдавам времената невменяемост на това, че съм болен. Така де – няма да си призная, че по принцип съм тъп. Така си запазвам правото да се присмивам на американците като не могат да открият къде е Европа или САЩ на картата.

[tags]тъп, лекарства, указания[/tags]

3 коментара

  1. доста добре ще ти се отрази посещението на личен лекар. Струва 2.20, ако си здравно осигурен и 10 ако не си. Ще ти предпише истински лекарства и за 20-30 лева и седмица ще оздравееш.

  2. А без лекарства ще оздравееш за 7 дена 🙂 . Без майтап – настинките 99% са вирусни, а вирусите не се лекуват с хапчета.

  3. Не мисля, че за нещо толкова малко трябва да ходя на лекар. Обаче изпих още едно хапче и един фервекс и вече ми няма нищо. Само малко кашлям и се чувствам като дрогиран. До утре нищо ми няма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.