Кампанията „Без шише и биберон“

Сега ми пратиха информация за кампанията „Моето бебе – без шише и биберон“. Първата част я пропуснах в заглавието за да не стресна роднини и познати. Кампанията е на сайта bg-bebe.com и има за цел да популяризира естественото кърмене на мъниците. Аз като мъж подкрепям кампанията, защото отчитам само положителните й страни – изграждане на по-силна имунна система у бебетата, намаляване на риска от усложнения при майката и при бебето (което иначе се храни от опаковка направена от нефтени продукти), но не на последно място – по-добра връзка между бебето и майката. Но какво разбирам аз – жените са тези които страдат от отрицателните му ефекти и те трябва да вземат решението.

Затова е и тази кампания. В нея участват много майки, които са изпратили снимки на това, как кърмят бебето си. В момента тече вот, коя снимка е най-добра. Първите няколко майки и дребосъци ще получат награди, а и предполагам, че ще участват в по-нататъшната популяризация на кампанията. Срокът изтича утре, затова бързайте да гласувате ето тук. За да гласувате, отворете някоя снимка и под нея изберете колко звезди й давате. Може да гласувате за всяка по веднъж.

Моята фаворитка е Мария Христозова-Дочева на четвъртия ред в средата. Бебето е супер сладко. Всъщност всички бебета са супер сладки, но тази снимка е направо готова да се сложи на билборд.

4 коментара

  1. Сега прегледах пак снимките и открих, че от 30 бебета има двама адаши. Браво. Само това да се чува. Бояновците ще завладеем света. Това е само началото.

    От друга страна обаче за пореден път се убедих колко е лошо да се прави класация за бебета и деца. Тези сладки същества изглеждат всички прекрасно. Особено за собствените си майки и роднини. Представете си утре някоя майка да отвори страницата и да види, че са оценили бебето и с 4 звезди, а не 5. Това е жестоко просто.

    Затова докато гласувах, не избирах оценката според това колко ми е сладко бебето, а според това колко снимката има общо с кампанията и колко би и помогнала. Препоръчвам ви и вие да правите така.

  2. Интересно наблюдение: елементарното хакерство застигна и тази невинна класация. Днес към обяд моята фаворитка все още беше на първо място като средната и оценка беше над 4.50 и имаше около 230 гласувания. Сега средната и оценка е 1.50 и има 1490 гласувания. За сравнение, всички останали имат под 220 като повечето се въртят между 50 и 150. Значи някой тази вечер е пуснал робот и е навъртял 1260 гласа с една звезда за водещата в класацията ( (230*6+1260)/1490=1.61 ).

    Казвам, че „хакерството“ е елементарно, защото всеки може да го направи. Въпросът е защо и какъв е смисълът. Според мен всички участници трябва да получат награди заради смелостта и подкрепата си.

  3. Не знам, кой е писал горната информация, но имам чувството, че е от екипа. IP адреса води към мрежата на Нетвизио. В същото време доста от гласовете в страницата на конкурса са изтрити. Предполагам, че са пуснали филтър за повтарящите се IP адреси, което пак не е съвсем коректно, защото много от частните мрежи в София са с общ адрес на рутера. Както и да е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.