Китайците спамят на кирилица

Може да сте чули, че разбиха най-големия сървър за спам в щатите, в резултат на което трафикът на тези прекрасни съобщения спадна с доста проценти. Днес ми стана интересно и си отворих спам папката, за да видя колко имам. Наистина доста е намалял – беше само 300 за два-три дни. Обикновено е три пъти по толкова на ден. Обяснението е, че мейла ми е навсякъде в интернет и не съм си го пазил много. Освен това към него съм вързал още 10 подобни.

Едно нещо обаче ми направи впечатление – най-отгоре имаше спам съобщение със заглавие на български. Стана ми интересно и го отворих. Ето първата част на мейла:

Добре дошли в ред,

Ние разбираме от информация, че се нуждаят от електронните продукти, бихме искали да се възползват от тази възможност да се запознае нашата фирма и продукти, с надеждата, че можем да работим с „Брайт Идея Вносът в бъдеще ..

Ние действал като търговец на едро и търговец на дребно, ние можем да Ви предложим видове електронни продукти: Преносими компютри, телевизор, мобилен, фотоапарат, DV, GPS, MP3 и MP4 PDA, самобръсначки, мотоциклети, електрическа и т.н. Винтоверти

Нашата цена е конкурентна и качеството е добро също, ние търсим добър и надежден купувач да се създаде обещаващ и дългосрочни отношения искате да имате звук бизнес с нас, както и, Моля да ни уведомите, ако ние може би на по-нататъшното подпомагане. Това е нашия уебсайт: [линк към сайт в Китай]

Следваше и текста на английски. Оказва се, че са засекли, че съм в България и са използвали услуга като Google Translate да преведат съобщението на български. Трябва да им се признае, че са се справили доста добре. Евала на такива спамъри. Ако тръгнете да спамите на световната сцена, правете го по правилния начин.

И още нещо за тези, които смятат, че не трябва да пишат на кирилица: Щом китайците вече прописаха – и вие можете.

welcome to order,

We understand from your information ,that you are in need of electronic products, We would like to take this opportunity to introduce our company and products ,with the hope that we may work with Bright Idea Imports in the future..

We acted as a wholesaler &retailer ,we can offer you kinds of electronic products: Notebook, TV, Mobile, CAMERA, DV, GPS, Mp3&Mp4 PDA, Shavers, Motorcycles ,Electric Screwdrivers and etc.

Our price is competitive and the quality is good too ,we are looking for good and trusted buyer to establish promising and long relations wish to have a sound business with us as well ,

Please let us know if we maybe of further assistance .here is our website:

3 коментара

  1. Такива спамове получавам от няколко месеца насам, но не това е най-интересното. Започнах да получавам и на френски и на полски, доколкото си спомням. А че ползват транслатор, то е ясно и се вижда от самолет :).

  2. Хареса ми фразата:
    „Щом китайците вече прописаха на кирилица- и вие можете. „

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.