Колко се ценят страниците в сайта ви

Един добър критерии, за това колко добър ви е сайта, е Google PR. Повече за него може да прочетете тук. Проверката на индивидуални страници е трудоемко и бавно. Днес намерих един прекрасен инструмент за Firefox, с който лесно се проверяват качествата на всички изходящи линкове в един сайт. Просто отваряте сайта и натискате един бутон. Тук ви показвам три начина, по които може да се използва plugin-а:

Търсене в Google:

Изходящи линкове от статии: (като тази тук)

Статистика на WordPress за блогът ми днес:

Plugin-а добавя три неща преди всеки линк (без да взима вътрешните за сайта): Google PR, дали сайта е опасен и колко е популярен сайта. Последните две оценки се вземат от Compete.com. Надявам се, че ще ви е полезен. Може да го свалите тук.

4 коментара

  1. Да, хубав инструмент! Благодаря!

    Току що го тествах – дава бърза картина на ситуацията с линковете по една страница, макар и само на изходящите, доколкото разбирам.

    Ако имаше възможност и на вътрешните линкове да показва, щеше да е още по-полезен, но и така е добре! 🙂

  2. Това го писах вече на създателя на plug-in-а. Изглежда има проблеми с откриването на абсолютния път или нещо такова. Друго предимство на добавката е да се види ориентировъчно как изходящите линкове помагат на една статия да има голям G PR. На мен лично пък най ми харесва примера със статистиката на WP, където до най-четените статии се показва колко им е Google PR-а.

  3. Все пак е още в бета фаза и има какво да се желае. Сега събирам идеи за подобрения и ще му ги пратя към средата на следващата седмица. Ако някой друг има идеи, може да ги прати тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.