Малка промяна

Отдавна се каня да променя изгледа на блогът ми. Не можах да си харесам готова тема, затова реших да си направя своя собствена. От няколко дни човъркам кода и сега започна да хваща вид. Вътрешната структура още не съм я пипал, защото не съм решил дали и как да я разместя. Във всеки случай пак ще е с две колони, но май ще махна календара.

Тъй като се кефя много на снимките, исках да сложа отдясно да се въртят няколко. За жалост widget-а, който предлага flickr не ми харесва въобще. Тогава открих instant.js и се роди това, което виждате отдясно. Ще трябва да си поиграя малко с карантиите на кода, но това е основната идея. За фон реших да използвам дървесина още когато видях тази тема.

Промените ги правя директно в кода на страницата. Можеше да си инсталирам WP локално и там да бърникам, но ме мързи, а и резултата се вижда веднага. Затова може да се случи в скоро време да отворите страницата и нещо да е килнато странно. Ще се старая да не я обезобразявам много.

[tags]промени, блог, код, тема[/tags]

12 коментара

  1. Новата ти тема спокойно можеш да я адд-неш при wordpress 🙂 много е добра!

  2. Браво Бояне, аз още не мога да открия перфектния изглед който да ми харесва не само на мен че и на другите. Успех ти пожелавам!

  3. @Миглен – в началото започнах да си играя със стандартната тема на WP и все планирах основна промяна, но не ми идваха идеи. За мен най-важното у външния на блог е да предава характера на този, който пише. Затова най-добре е сам човек да си го оформи. Проблемът обаче е, че мен в графичния дизайн много ме няма и се опитвам да импровизирам. Ще видим какво ще стане.

    @pierrot – Може и да я добавя, но искам първо да оправя цветовете на текста, да оформя вътрешната част и да изчистя кода. Освен това искам да направя plug-in специално за темата, който да върти снимките вдясно.

  4. 🙂 Благодаря. Стараем се. Дано да не се улея с JS-а този път. Трябва доста да чистя – сега една страница е около 1/2 Мб.

  5. Добре се е получило, но ще си позволя да ти дам един съвет – Инсталирай си локален сървър. Аз лично не мога да си се представя без такъв сървър да ъпдейтвам сайт/блог. Просто е голяма играчка.

    Поздрави. 🙂

  6. Сложих си, но е още по-голяма играчка да подкарам backup-а на блогът ми локално. Не знам защо нещо не става. Отдавна се каня да си конфигурирам сървърите на лаптопа за да си действам сайтовете локално, но все нещо не тръгва и го зарязвам бързо.

    От друга страна нета ми е достатъчно бърз и редактора на WordPress – достатъчно добър за да ми е дори по-лесно да работя в нета. Въпрос на мързел. Освен това, когато става въпрос за CSS/JS ефекти, и в двата случая използвам Firebug за да напиша и тествам кода, след което просто го копирам в страницата. Особено когато става въпрос за позициониране.

  7. Преди малко направих поредната промяна. Този път започнах да се бърникам директно в кода на instant.js. Снимките вече имат прозрачни рамки. Мисля, че ще използвам тези трикове доста в дизайна, най-вече защото работят и на FFx и на IE6/7. Само трябва да намеря правилната комбинация от цветове.

  8. Ами не знам и аз. Под каква операционна система ти е лаптопа? А и какъв сървър ползваш? Значи аз нямам проблем с backup-a, а ползвам xampp за windows и съответно wamp за линукс.

  9. Машината е с windows и xampp. Не е толкова трудно да се настрои, но не съм сядал. А и съм свикнал с вътрешните редактори на wordpress. Обаче наистина е по-добре локално и ще седна да го направя тези дни като ми остане време.

  10. Много е свежо ! Особено със снимчиците отстрани. Супер 🙂 И ние имахме доста проблеми и умуване докато стигнем до окончателно решение за блога ни. Може съдържанието да е по-важно, но определено и външният вид играе огромна роля 🙂 Поздрави и Успех !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.