Новите печеливши в Webware ’08

За поредна година излиза класацията Webware 100, която ни показва кои са най-добрите продукти и услуги в мрежата. Има 10 категории, които се различават от миналогодишните: аудио, browse-ване, комерсиални, комуникация, продуктивност, публикуване и фотоградия, тъсене, инструменти и сигурност, социални и видео. Прави впечатление, че категорията „медии“ от миналата година е разделена на аудио, видео и фотография, което само подчертава нарастващото значение на динамичното съдържание в мрежата.

Като цяло няма много изненади. И тази година виждаме същите лица. Google пак е ограбил 13 места със стои продукти. Firefox и Skype също неизменно са на линия. Жалко само, че публиката не е признала PicLens, за който писах по-рано. Все пак той е млад продукт и има време да се наложи. Приятно впечатление ми прави присъствието на OpenId – стандарт за регистрация, който набира скорост, както и Joost, който има сериозни проблеми с разрастването си напоследък.

Пълния списък с победителите може да видите на страницата на Webware.

2 коментара

  1. Какви проблеми има Joost? Май просто още не са правили официален launch и масирана рекламна кампания?

  2. Скоростта не ми харесва нещо и чел из блогове, че понякога отказва да предава. Освен това още имат проблеми с лицензите и не могат да пускат интересни предавания. Иначе доста напреднаха със социалната част – разните му инструменти, чатове и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.