Пловдив под снега

Интересно ми е когато хората недоволстват, а в същото време и те не правят нищо. Днес имах работа из Пловдив и колкото хора се оплакваха, че снегът не е изчистен, толкова чакаха да спре да вали да изчистят пред тях. Същото чакаха и фирмите за почистване. Видях три трактора за почистване да чакат търпеливо. Защо да се чисти като после пак ще навали. Заради този начин на мислене повечето улици са непроходими и по булевардите има 10-20 сантиметра сняг. Дано някой си направи изводите.

[tags]пловдив, киша, сняг, почистване[/tags]

8 коментара

  1. защо като накликам някоя от твоите статиии менютата на блога (тия в дясно) изчезват?

  2. Boiane,

    Chestita da ti e, vesela, harmonichna, ocharovatelna i t.n. 2008-ma
    niakude izchezna nomera koito mi prati, za da se razberem za 7/1 v Sofia
    – ne znam inache kak da te otrkia; ako iskash zvunni v maika mi na 852 9631 dnes ili utre, za da se utochnim…

    Vlado

  3. Първо искам да честитя на всички новата година и да ти пожелая успехи във всички начинания. А според мен за проблема има доста български поговорки и вицове.. сега се сещам… попитали вуте защо работи седнал а той отговорил: “ Е па я са опитах да работа легнал ма не стана“. Живял съм известно време в Германия и там просто хората се грижат едни за други и всеки спазва реда… тук всеки гледа как да набута другия и той самият да свърши по-малко работа. Не зная :-/ много хора обвиняват политиците за това, но според мен народът носи главната вина… точно и за това мисля като завърша да замина отново в Германия 🙂

  4. Фактът, че пред един огромен 15-етажен блок има тясна пъртина за минаване и всички минаваме оттам по няколко пъти на ден, а сенгът наоколо е половин метър… И по заледените стълби минават майки с колички, стари хора и деца е отговоръ на въпросите. Ние нямаме нито желанието, нито дълга да си направим живота по-уютен. Торбите през балкона, снегът, изпочупените пощенски кутии – всичко това ни описва безкрайно точно. Изобщо не отварям приказка за непочистените улици и пътища, защото това прикрива същностното: че на много малко от нас им пука и много малко биха положили лично усилие, за да стане по-добре за всички. Спомнете си „ленинските съботници“ – какво надничане падаше от балконите кой е долу, достатъчно ли са, дали можеш да се скатаеш, да мине без теб почиствонето пред блока… Това е истината – нехайството е вътре в нас.

  5. От бързане написах разни глупости – да се чете „снегът“, „отговорът“ и „почистването“ вместо „сенгът“, „отговоръ“ и „почиствонето“:)

  6. Pingback: Q&A – Преди, за и след учението в Германия | Кандидатстване в Германия и Австрия
  7. Pingback: Q&A – Преди, за и след учението в Германия | Кандидатстване в Германия и Австрия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.