Зов за помощ – adsense каретата не се показват

Имам следният проблем: на Firefox, каретата с Google Adsense излизат без проблем. На IE обаче не само не излизат, но и общият вид на страницата се променя. Не, че последното ме учудва де – от IE какво може да очакваме. За жалост обаче доста от посетителите все още използват IE и искам страниците да изглеждат еднакво.

Ето снимки в двата случая:

Firefox:

ga1.png

IE:

ga2.png

Карета имам преди и след коментарите в статиите, както и при търсене. На някой страници има по три карета, на други – само по едно. Никъде не излизат, когато се разглежда с IE.

И знам, че проблемът ще изчезне като махна каретата изцяло. Няма човек, няма проблем. Трябва ми решение С каретата. Пишете ако ви хрумва нещо.

Допълнение

Фалшива аларма. Наполовина. Всеки се паникьосва за различни глупости. Моето е дали съм забравил отключено и дали нещо не работи по някой проект. В случаят се оказа, че рекламите вървят на IE7. Най-вероятно вървят и на IE6, но може нещо по полиситата да не е наред на онзи компютър. Отместването на коментарите се оказа поредното несъответствие на IE със стандартите на CSS. Нулирах един маргин и всичко се оправи.

В тази връзка намерих един проект на Google, чиято цел е да накара IE да е съвместим със стандартите за HTML и CSS. Всичко е опаковано в малък JS скрипт – 10 Кб. Обещанията са, че оправя проблемите за margin, border, прозрачните png-та и т.н. Ето страницата на проекта. Още не съм го пробвал, но се сещам за един сайт, който си го проси. Разбира се, както всичко на Google, проекта е в бета.

[tags]adsense, google, проблем, карета, помощ, грешка[/tags]

3 коментара

  1. Не знам при теб, но при мен излиза и в IE6 и в IE7. Да не си си забранил javascript нещо, фишинг филтър, други настройки? AddBlocker?

  2. Така, тръгна ми на IE7. На един друг компютър не тръгваше на IE6. Беше активиран javascript. Ще пробвам пак утре да видя. Проблемът с отместването обаче все още остава. Сега ще пробвам пак да го оправя. Сигурно някой маргин не ми е като хората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.