Преглед на Flickr Video

Вчера ви писах, че Flickr са пуснали официално качване на видео. Вече качих първото си видео и мога да кажа, че съм доволен.

Качването през web формуляра върви като при нормалните снимки. Flickr Uploader-а няма още възможността за качване, но аз така или иначе отдавана не го използвам, защото е бъгясан. Видеото се качва с прекрасно качество и се тегли много бързо. Не го намаляват като видео порталите за спестяване на място и натоварване. Струва ми се, че това, заедно с кратката продължителност на клиповете е заявка, че трябва да се качват само арт-клипове.

Споменах и че имам притеснения за организатора на снимки в сайта. Въпреки, че някой надписи още не са махнати като тези тук, много други са оправени. На повечето места са сменили „снимки“ с „неща“. Иначе местенето на видеото от сет на сет е точно като при снимките. Също толкова лесно и се променят данните и се слага на картата. Изпробвах да отворя видеото с PicLens и пак нямаше проблеми – просто се показа thumbnail-а като голяма снимка.

Въобще много съм доволен и мисля да правя все повече кратки клипчета този по-долу. Смятам, че социалната среда и задължението клиповете и източниците за тях да са изцяло под CC ще генерира много ценни авторски произведения. Да не говорим, че вече мога да снимам и клипове на купоните и да ги слагам в същата галерия както снимките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.