Удобен калкулатор на Firefox

Разбрах за една функция на Firefox, за която не подозирах. Срам ме е като фен на Firefox. По принцип знам, че Google отговаря на някои елементарни формули и въпроси директно. Пример за това е „20+20“ и „10 eur to usd„. Също така знам, че във Firefox има поле за търсене в Google, което изполвам постоянно. Когато пишете в това поле, ви се появяват предложения, за често търсени изрази. Това е удобно не само за бързина, а и ако не сте сигурни как се пише нещо на английски.

Не знаех обаче, че двете неща са комбинирани и че може да решавате формули директно в това поле във Firefox. Просто напишете някоя формула и резултата ще излезе като предложение отдолу. За съжаление обаче превръщането на валутите не работи. Може обаче да обръщате различни мерни единици. Примерно „10pints in liters„.

Прочетох го в този блог.

[tags]firefox, google, трик, търсене, задачи, калкулатор, решаване.[/tags]

3 коментара

  1. Аз също ползвам Firefox, но понякога дава засечки, като не се отваря или изчезва от екрана ненадейно. Opera-та ми се вижда по лек блаузър с много подобрения, въпреки, че нямам навика да го ползвам. Какво ти е мнението за Opera-та?

  2. @Albinos – да, наистина напоследък FF ми прави проблеми. Основно когато съм отворил 15 таба и защото имам 19 add-on-а и то все тежки. Забелязал съм, че прави проблеми с quicktime, когато е отворен на повече от 3 таба. Примерно ако гледате трейлъри от quicktime.com.

    Друг проблем е, че понякога контролите замръзват. Пак мога да зареждам сайтове, но не мога да затварям и отварям табове. Когато се опитам да сваля нещо пък, се появява панела за извор при сваляне, но го няма бутона „Свали“.

    Въпреки всички тези недостатъци пак предпочитам FF пред IE и Op. Мисля, че причината за неприятностите ми е, че аз я натоварвам неимоверно, както и целият ми компютър. При това натоварване IE скапва целият комп.

    С Op нямам толкова опит. Използвам съм я само за отваряне на пиратски сайтове със кракове и тестване на мои страници за съвместимост. Наистина изглежда, че има доста функции, но ми е правила проблеми при повече натоварване, а и не съм свикнал с нея. Чух обаче, че наскоро е имало подобрения, но не съм наясно какви. Все пак нямам намерение да се пренасям, защото съм свикнал с всичко в FF.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.