Уфффф

Благодаря на pulpolux за снимката

Днес нищо не върви както трябва. Всъщност през последната седмица е така. Сядам да пиша нещо на работа и все нещо се скапва и то веднага. Много мразя като вляза в такава творческа дупка. На всичкото отгоре е около празниците и знам, че след 10 дни ще съм в отпуска и още по-малко ми се стяга. Пак свършвам каквото трябва, но се изнервям страшно много в процеса. Да не говорим, че направо се дрогирам с кафе, за да остана буден. Мислех, че ми трябва малко повече забавление и взех, че се олях около осми. Сега дори не ми се купонясва. Много тъпо. А знам, че трябва да си свърша проекта до средата на Февруари, защото после имам други неща. В същото време има дупка от 20 дни по средата на проекта, които са празници, а да не говорим, че в първия месец колегите, които трябваше да ми дадат задачата, бяха все по конференции. Въобще всичко тръгна накриво и сега си върви ей така – накриво. Точно като на снимката горе. Дано като се върна в Пловдив малко да се поизправи, че ако продължава така ще изперкам.

Поне събрах доста знания за ontology matching. В Понеделник примерно бях на презентация на един професор от Манхайм по въпроса. Не беше много полезна де – общо взето пича каза „Имам такова нещо, знаем, че е възможно, но никой не го е направил като хората“. Ще гледам да напиша 2-3 статии в ITOtdel за свързаните технологии и за проекта ми, но трябва да си събера мислите малко. Много мразя такива периоди.

3 коментара

  1. Има и такива дни в респектиност – седмици. Не всеки ден е така, но за да има балас от време на време има и кофти дни. Ако всичко беше ОК, щеше да е много лесно и просто. Всеки иска да е ок, няма изключения.

  2. Да, така е. Ама като сме в кофти периода въобще не ни изглежда балансиран светът. Всъщност не ни пука. Ето примерно сега се оказа, че вчера вечерта някой ми е хакнал единия от сайтовете. Сега търся да намеря как и кой. Някакви турци. Поне сайта го възстанових за минути. 10x на superhosting за бързата реакция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.