Две добри новини от тези дни

header_oyw

Започвам с това, че организаторите на OneYoungWorld ме избраха за един от българските делегати на световния младежки конгрес. Както писах по-рано, той ще се проведе през февруари в Лондон и ще събере 1500 делегата от цял свят, както и не малко общественици и световни лидери. Гласуването протича във Facebook и за около месец събрах повече от 350 гласа. Искам да благодаря на всички, които ме подкрепиха, защото точно те бяха причината да ме включат в списъка на делегатите.

Едно друго условие за окончателното ми участие е и това да мога да набера спонсори за таксата от 3000 евро. Тя ще покрие пътуването, престоя ми и организацията на събитието. Първа Инвестиционна Банка с готовност ми осигури не малка част от сумата. От OneYoungWorld ще ми помогнат със съвети и контакти за набирането на останалите. Тези дни дори ще получа официално писмо-препоръка от тях, за да се разсеят и последните съмнения относно каузата на конгреса и участието ми. Ако познавате бизнесмени или имате контакти в компании, които биха могли да ми помогнат, ще се радвам ако ме свържете с тях,

В близките седмици ще получа още доста новини по темата и ще пиша редовно за тях. Доколкото разбирам всичко ще бъде отразено от над 40 световни медии и ще се излъчва на живо в интернет и по BBC. За това обаче по-късно.

logo_bgsite

Втората новина е, че България Ер ме спонсорираха с двупосочен билет от Франкфурт за София, за да мога да присъствам на награждаването и семинарите на БГ Сайт. Въпреки, че преди събитието на 9-ти никой няма представа кой ще спечели, от БГ Ер се съгласиха още преди да станат ясни номинациите. Ще се върна в София в Неделя и после отлетя пак за Франкфурт в Сряда следобед. Това ще е най-краткия ми престой в България – 65 часа. Дори и да не получа нищо в категорията „Личен блог/сайт“, самото участие в конкурса и в семинарите ще ми е от голяма полза.

Ако желаете да ги посетите, семинарите са безплатни, а регистрацията не е задължителна. Ако нямате възможност все пак да присъствате, може да гледате всичко на живо в Кабината.com. Естествено, ще пиша подробно за това как е протекло всичко както тук, така и в Twitter.

13 коментара

  1. @Владимир Йосифов – благодаря. Дано да успея да набера спонсори и има ефект участието ми в конгреса. А за БГ Сайт – каквото е станало – станало е. В понеделник ще научим.

  2. Много се радвам за тебе. Продължавай все така! Аз пък от неделя започвам от „Дарик“ маратона си по медиите във връзка с 20-годишнината на демократичния процес в Източна Европа. Дано по-бързо успея да създам структурата, която да регистрира в електронен корпус и изследва периода като част от работата на Центъра за европейска комуникация, който трябва да създам. Днес в сайта на Европейския парламент бяха изредени държавите, осъществили Промяната през 1989 г. България не е отбелязана, защото никой от политическите ни сили не се е сетил да подаде информация. Те дори не знаят, че тук е имало протести преди 20 г.

  3. Любима,
    ако в сф стана нещо на 10.11.89, то живота в останалата част от страната продължи както си беше.
    Първите митинги по места, организирани от свещеници сменили бога си, се проведоха едва през февруари на следващата година под темата: реваншизъм.
    Много точно бг не е на сайта на ЕС парламента.
    Промяна в деня нямаше в смисъла, употребен в други държави.

  4. @ljubima – В Берлин щяло да има протести в понеделник, но не виждам някаква истерия или нещо подобно. По вестниците има само малки новини за сега. Поне при нас.

    @smiling – Дай да видим първо какъв успех имам с второто в понеделник. 🙂 Първото зависи по-пряко от усилията ми, но ще имам нужда и от доста късмет. Стискай палци.

    @in2h20 – благодарско.

  5. Браво, Бояне!
    Отново доказваш на всички, че с каквото се захванеш го довеждаш до успешен финал…
    Не се съмнявам и за наградата на БГ Сайт, дори журито да не те избере – давам ти гаранция, че наградата на публиката е твоя!!!
    Възхищавам се на абмицията и волята ти, довели до участието ти в такова мащабно събитие като „One Young Worold“, а и честно малко – благородно ти завиждам… 🙂
    Продължавай в същия дух, не се съмнявам, че ти предстоят много по-големи цели и успехи…
    Ако имаш нужда, след време от PR (аз съм дипломирана вече)..
    Тогава, когато заради многобройните си ангажименти, нямаш време за контрол на всичките ти публични изяви – обади се, ще имаш специален пакет и отстъпки от бъдещата ми реномирана PR агенция… 🙂 🙂 🙂

  6. @eleonita – благодаря много за предложението. Още си нямам представа с какво ще се занимавам в далечно бъдеще. Дори близкото ми е малко мътно. Сега разглеждам подробно пазара за работа в България. Искам да се ориентирам колко биха дали за мен в IT компаниите и затова ще изпратя резюмето си на няколко места. Ако получа добра оферта и компанията ми харесва, ще се върна за постоянно през лятото или другата зима. Ако не – ще продължа с магистър тук.

  7. @in2h20 – Макар че темата тук е друга и аз наистина стискам палци на Боян да успее във всичките си начинания, реалностите за 1989 г. са следните. Голямата дата на българската промяна е 18 ноември 1989 г., деня на големия митинг /над 150 000 души/, организиран в София от независимите дружества и клубове. Отразена е в книгата ми „Езикът на Промяната“. Тази дата трябва да стои в сайта на Европейския парламент, а не датата 10.11.1989 г., когато един комунистически лидер смени друг по време на пленум на Българската комунистическа партия. България имаше и Втора Промяна- Януарския мирен протест на гражданите през 1997 г., отразена в книгата ми „От лумпена до гражданина“. Вече 20 г. работя тази тема, дори малко ми е омръзнала, а някои събития зная по дати. Работила съм в условията на т.нар. „включено наблюдение“, т.е. наблюдавала съм събитието, преди да пиша за него. Следващата неделя продължаваме с журналиста Мартин Карбовски в „Дарик“ радио да говорим за Промяната в България, съпоставително с Германия. И той, и аз, продължаваме комуникационната си кампания до края на годината. Но, тук не е място за дебати по тази тема. Тема са новините на Боян.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.