Истинската БСП – в мрежата с ваша помощ

backgrМакар и да няма официално потвърждение, всички сме на мнение, че зад мръсната кампания около Нова Зора стои БСП. След коментар под статията ми по въпроса се роди идеята за място, където да събираме опитите за манипулация на БСП в мрежата. След това да направим Google бомба на въпросния сайт с думата „БСП“, така че когато се търси, на първо място да излизат манипулациите.

Така се роди сайта Paveta.net. Идеята ми е когато някой намери новина, анализ, статия или каквото и да е изобличаване или коментар по скандал или съмнение за манипулация, свързана с БСП, да добавим линк с едно изречение там. Как да сторим това:

Twitter – Свързахме сайта с Twitter, така че когато пишем там да излиза и на сайта и обратно. Адреса е twitter.com/BSPreal. Това е най-лесния начин на добавяне – ако имате twitter, напишете отговор с автора, заглавието и линка (в този ред). След известно време то ще се появи на сайта.

Свежо – маркирайте всички статии, които намерите и публикувате в Свежо с тага „бсп_реалност. Веднъж на ден ще проверяваме за нови такива и ще добавяме линка.

В коментарите – Всички линкове от коментарите на тази статия и в статиите на блогът за BSP reality ще бъдат добавяни към списъка, но моля ви написвайте името и заглавието на статията/анализа. Може дори няколко изречения текст от статията. Така ще ни спестите много време.

Директно добавяне – на някои блогъри ще раздадем акаунти. Ако някой има желание, моля да ни пише на admin@paveta.net

Ако някой има предложения и идеи, моля да ги сподели долу.

36 коментара

  1. Звучи добре, но ще е хубаво да изтриеш тези коментари, които не поднасят линк. По-малко количество с по-голямо качество. Освен това обмислете въвеждане на стандарти за това в заглавието да се изпише с няколко думи централната идея на посланието.

  2. @стир – Всички линкове и заглавия ще се преглеждат преди да се публикуват. Дори тези в Twitter. Директни акаунти ще се дават само на хора, които познаваме, за да няма спам и простотии.

  3. Pingback: Боян Юруков
  4. Pingback: Боян Юруков
  5. @Боян: радвам се че си толкова бърз. Това с одобрението наистина е нужно.
    Разбираш ли от SEO, дали не може да помогне или http://oggin.net/ . Истината е че аз не познавам такива хора нито имам познания в областта.
    Материали само от/за кампанията ли се приемат или за делата им през последния мандат въобще. Ако е второто http://ivo.bg/ (Иво Инджев) доста говори за тях.
    Първи линк:
    Крадците няма ли да се усетят вече? ( http://komitata.blogspot.com/2009/05/blog-post_14.html )
    Между другото как се постват линкове в коментарите с title към тях(това което е попринцип м/у a таговете?

  6. Направих една favit група която автоматично ще агрегира от RSS-а на paveta.net статиите, които се добавят. Мисля, че също ще помогне.

  7. @rda – То реално одобрението става чрез RT в Twitter или чрез копиране на линка от коментарите. Ония линк го сложих вече. Линковете в коментарите стават директно с таговете. От title няма смисъл. Впрочем слагане на линкове в коментарите не помага на Google бомбата, защото той не ги индексира.

    Иначе за бомбата – мисля, че имаше една група специално за целта. Трябва да я поразбудя малко и да видим дали ще им хареса идеята.

  8. @Крис – Супер. Аз с favit не съм се занимавал отдавна, но мисля, че ще можем да направим и от там нещо автоматично. Може ли да се направи група, в която да се добавят други линкове/предложения от членове (не от paveta.net) и после да се изкара RSS от всички добавени статии, който да се чете извън Favit?

  9. @krlkirilov – добавям ги.

    @БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ – ако е тоя, а който си мисля – за това ще е одобрението на предложенията 🙂

  10. @БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ – То в България може ли да кажеш кой какъв е? Заплюл съм си няколко кандидата и сега решавам за кой да гласувам.

  11. В никакъв случай не го приемай, като упрек. Попитах, защото ми се струва, че в момента те тегли натам, което от друга страна ми се струва малко странно. Явно, като се наместят нещата и политическия дефицит се попълни, ще има повече гласуващи и всеки ще може да си намери най-подходящата партия, която да го представлява, а сега можем да чакаме и да правим силно ограничен избор.

  12. @БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ – В интерес на истината аз имам ляво-центристки убеждения – вярвам в социалната държава и добрия контрол над фирмите. В момента обаче в ляво не виждам нищо, а и в България такова нещо като леви и десни партии няма. Има само партийни интереси. Толкова са им подобни програмите, че няма накъде. В момента важното е някой да върши въобще нещо и мисля, че десните ще свършат повече работа. Затова ме дърпа към тях. Може наистина политическия дефицит да ме тика натам, но няма как. Хубавото е, че има варианти и може да се избира. Ще видим.

  13. На paveta.bg липсва упътване за какво е сайта или аз не мога да го намеря. Не е лошо да се сложи и там кратък вариант на гореописания план.

  14. Аа то всъщност било „in progress“. Значи аз съм избързал 🙂 Добра идея и този път навреме.

  15. @mc_martin – Пуснах статия и там, но трябва да я линкна вдясно. И сайта в paveta.net 🙂 Пращай статии, ако намериш нещо интересно.

  16. „Черният“сайт срещу Борисов направен от съветник на Станишев –

  17. Бояне, абе, има една наградата на Димитри Паница за гражданска доблест. Искаш ли да издигнем Росен Босев?

  18. Леле какви сте бързи обаче… Евала!

  19. @Васил Светославов – Бързи, смели, сръчни. WP + Twitter + TwitterTools + 4-5 други plugin-а и 2 часа занимавки около настройките и темата и всичко е готово. Добро упражнение е и за бъдещи акции. Сега знам, че за по-малко от два часа мога да започна сайт и да бълвам информация.

  20. @Боян: хубаво статии, много, обаче никой не линква. Явно идеята не допада на много хора :(.
    Незнам google зашо не показва линкове към него:
    Your search – link:paveta.net/ – did not match any documents.

  21. @rda – нов е сайта и G още не го знаят. Иначе за останалите не знам. Пуснах няколко съобщения за G бомба, но сигурно хората се притесняват да не ги обвържат с „политически екстремизъм“. Не знам. Все пак е на два дни сайта – има време. В Свежо почнаха вече да тагват като хората. В Twitter още не много, но имаше 3-4.

  22. Някой знае ли колко струва едно такова в Гугъл:

    Спонсорирани връзки
    Бсп
    Всичко за Изборите 2009 – Новини,
    Коментари, Анализи, Резултати и Още

    Ето още една статия: http://scandalni.com/готви-се-протест-срещу-предизборните , не знам дали не е включена вече. А между януари и април такива подобни изобилстват. Изявленията по повод обвиненията към Румен Петков, протестите, изцепките по темата за кризата: „няма криза, ний сме желязо“, пълно е с глупости, наглост и дебелокожие. Има един лаф с незнаен за мен произход: „ти го плюеш, а то си мисли че вали дъжд“.

  23. Pingback: Избори 2009 @ Favit
  24. Pingback: Избори 2009 @ Favit
  25. идеята беше да се качи png-то на paveta.net, shpongle.netissat.bg ми е служебна машина моля те

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.