Подкрепям протеста на 14-ти

1401

За съжаление не мога да участвам лично, защото вчера заминах за Германия. Искам обаче да изкажа моралната си подкрепа за протеста на 14-ти в 11 часа пред парламента. Изглежда си спомняме за това как администрацията не си върши работа чак когато някой отвън ни смъмри. Когато си спряха първите пари се колебаех дали сваляне на правителството е разумно. От тогава обаче много лоши неща излязоха наяве и съм твърдо убеден, че това е пътя. Не утре – сега. До следващите избори има много време и много възможности за крадене и неадекватни действия.

Благодаря на Бого за банера.

33 коментара

  1. Не знам къде да го пратя, но тук има доста пртеснително изказване на Пирински:

    „Председателят на парламента посочи, че всички, които са заявили искане за протести, са регистрирани в общината и е въпрос на техника да бъдат открити и да бъдат призовани към отговорен диалог. Не съм склонен да подценявам нито един от детайлите на онова, което се готви, каза Пирински.“

    Наблягам на: „въпрос на техника“, „да бъдат открити“ (?? – нали има официални заявители, какво откриване, бре джанъм?) и последно, но и най-важно „призовани към отговорен диалог“!!!

  2. Банера е на Бого Шопов. Той каза, че може да се използва свободно. Тук може да вземеш и векторно изображение за по-добро качество.

  3. Много ме е яд, че не мога да съм там. Искам лично да ги изритам от парламента тези утрепки. Надявам се, че българските студенти и младите хора ще си свършат работата и няма да се изплашат от многото полиция, която със сигурност ще изпратят ! Успех !

  4. Управляващите са изпаднали в ужас от 14-ти. Забранени са протестите около парламента с люти глоби чрез спешни промени по закона за събранията. Интересно ми е какво ще стане.

    Впрочем подготвяме паралелен online протест за тези, които не могат да присъстват физически. Утре ще дадем повече подробности.

  5. Много ми е интересно как ще глобят 50 000 протестиращи и кого ще глобят за организирането на протеста. Според мен утре вечерта няма да има правителство. Надявам се българите там да си свършат работата и да ни защитят позицията.

  6. Хубаво протести но срещу кого? Срещу сегашната триглава ламя или срещу цялата политическа система. Проблема е липсата на гражданско самосъзнание на българския народ.
    1. Не сме единни защото не сме цялостен сплотен народ. За това в последните години ни обесняваха че сме мултинационална държава. Как етническите българи трябвало да търпят да се съгласяват за да имало мир. Някои ще каже расизъм не е расизъм това, аз не мразя другите етноси но не съм съгласен да им се дават повече права от колкото на мен или те да не ги спазват заради това че са от друг етнос. Тогава защо имаме конституция?
    2. Интересна фраза „дайте да не политизираме протеста“ е това е най голямата щуротия но страшно въздействаща фраза използвана от нашите велики социолози, политолози и философи. Е тогава да задам въпроса защо трябва да имаме политическа система на управление в държавата ни. Не е ли по добре да се върнем към монархията, ама чиста форма на монархия и да си решим въпроса.
    3. Всеки протест в България е политически. Причината за това е че ние избираме партия която уж да се грижи за нас. Цялата държавна администрация се управлява от политически сложени хора. Та дори и секретарката на местния шеф е сложена чрез политическа протекция. Вадете си изводите въсшонст протеста срещу кого трябва да е насочен.
    Тази година 2009 е много важна за България идват избори.

    Няма да падне правителството.

  7. съжалявам само че не съм в състояние да дойда пред народното събрание очаквам всеки момент да родя третото си дете но ви подкрепям и се радвам че най- накрая хората се събуждат и осъзнават че тази политика не е за народа а против него не съм гласувала нито веднъж досега защото няма за кого политика насочена само към 10% от обществото не ме грее но напомням че ние сме много и че това което посееш рано или късно това ще пожънеш това означава че поколението което те поставиха на колене в продължение на 20 години рано или късно ще постави тях на колене все някои ден ще се пенсионират нали тогава наште закони ще ги поставят в нашто положение ние така или иначе с тяхната политика няма да доживеем пенсии но поне аз лично ще науча 3 те си деца да са без милост за такива като тях които живеят на чужд гръб

  8. Българи спомнете си мита за пръчките когато са на снопче не можеш да ги счупиш когато са по отделно е много лесно съединението прави силата не го забравяйте както те го забравиха или за по младите ще дам пример с филма 300 ние просто искаме справедливост нищо повече

  9. полицията пребиха протестиращите

    предлагам никой да не плаща данаци нали от тях им плащат эаплатите

  10. малиии как са ги били днес левскарите пред коня.

    мед ми капе на сърцето.

  11. То добре че не са ги ебали тия смотани бабички… уплашиха се от 2 меки палки полицейски….

  12. е ако ги бяха ебали щеше да бъде първия доволен протест и нямаше да има край. следващия месец се прибирам в софия за малко и искам да се движа все пак.

    добре, че не са ги ебали

  13. Доволен ще е ако като се прибереш вземеш да ги наебеш… така ще ги зарадваш….

  14. А Веселина Владимирова е ебати разплодната коза… Трето дете ще ражда, пък и се иска и тя в ебанта да се набърка…. Протестирам!!!!!

  15. абе вдигнаха майчинството и детските. вече се разплождат от скука.

  16. Ама тя явно има специален интерес – вероятно има спомени от 97-ма когато с група полицаи под прикритие наебахме 7 студентки за една нощ… Веси, носи си студентската книжка, може пак да те огрее…

  17. Ти ша ми кажеш. Нали аз го плащах. В натура…. Три дни протест – два кура….

  18. ми не можаш да обарвам мацки по протестите. изпуснах – през 97 носех парите.

    днес съм в чужбина. ама днес е било готино. млатили са лецкито яко

  19. Както е казал Поета – Кур за Левски….. Като не могат да се бият – къде са тръгнали, мааа им да иба селскостопанска…..

  20. Излязоха много въпроси какви са целите на протеста, кой участва и дали е полезен виртуалния такъв. Написах подробна статия с моите отговори на тези питания. В началото има кратка легенда за бърз достъп до конкретните въпроси.

    Целта на днешния протест в моите очи

  21. Има един стих:“…на безумството на смелите ний пеем песни!“ – Радвам ви се и съм с вас, защото само със смелост, с честност и с почтеност трябва да се застане пред тази поквара, която ни залива и която съсипа нашия живот и ще опропасти и вашия шанс. Ако моето скромно присъствие ще помогне приемете и една жена на 51-а за подкрепа:)

  22. Наистина се радвам, че толкова много хора подкрепят протеста. Моята роля е просто да поддържам сайта и да давам идеи. Всъщност всички можем да помогнем така и получихме вече няколкостотин писма и предложения. Дори имаше оферти за помощ по сайта от фирми. Всичко е просто фантастично, а протеста върви за сега доста добре.

  23. Пред вас е човек, който имаше шанса да види на живо как такива неща, като протестите на 14-ти се случват И УСПЯВАТ в други държави.

    Годината беше 1995, сепаратисткото правителство на провинция Квебек (Канада) водено от Жак Паризо искаше да отдели провинцията от Канада. Беше насрочен референдум на който да се реши съдбата на тази провинция.

    И тогава се случи нещо, което никога няма да забравя. Хиляди, десетки хиляди хора от цяла Канада дойдоха в Монреал (столицата на Квебек). Оставиха работа, семейства, бизнес, някои на хиляди километри разстояние, за да дойдат и да кажат „НЕ“ на разделението. Хора, които може би и не са стъпвали преди в тази провинция. С очите си видях стохилядната тълпа, която изпълни града, знамената, възгласите и солидарността.

    И те успяха – референдума не успя, Канада остана цяла.

    Ето ви снимки от тогава:

    http://farm1.static.flickr.com/31/56753602_813268bdbf_o.jpg

    http://farm1.static.flickr.com/30/56755663_ade54bc55a_o.jpg

  24. Добър ден !!! Аз съм момиче на 22г. и съм студентка и искам да подкрепя нашите студенти защото не е правилно нашето собствено правителство да ни рекетира по такъв жесток начин … студентите небива да се съгласяват с предложенията за преговори … те се опитват само да ни маниполират и да зарежем протеста за да могат те да продължават да съсипват нашата България … ако сме истинки българи и ценим родината си трябва да се подкрепим и да излезем всички на протеста и да свалим тези комунисти … дано наистина се окажем блгари защото България винаги трябва да е над всичко !!!

  25. с вас съм млиди хора,до дупка.Сложете край на пошлостта.Подкрепям Ви от Америка.Изка ми се да бъда там.

  26. ВЕКИ КОИТО СЕ ЧУВСТВА ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН НЕКА ДА ДОЙДЕ И ДА СЕ
    БОРИ ЗА БЪЛГАРИЯ НА 18 СРЯДА ОТ 11 ЧАСА ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

  27. @Людмил – Това с Квебек беше много интересна история – хем искат независимост, хем искат да останат в икономическата зона. Не ги разбирам.

    @Пламена Янакиева – Както видяхме през последния месец има много какво да се желае от студентските организации. Самите им лидери, които се водят за най-дейната част от студентите, се оказаха корумпирани и интриганти. Хубавото, което излезе от целия този протест е, че наистина стресна управляващите и даде нов тон на протестите от сега нататък. Вече само така ще се правят.

    @milcho ivanov – Знаеш ли, не малко гласове се надигнаха за това, че българите в чужбина няма какво да искат от тези протести при условие, че сме „избягали“ от България. Ако заявим ясно, че ще се върнем да работим за бъдещето на страната, ако има воля и положителна посока от правителството, мисля си, че нещата ще се променят. Много българи са се връщали заради едната идея, но цялата корупция и липса на логика в системата ги е карала да се обърнат обратно и да заминат. Ако се създадат условия за такива хора да работят и да донасят опит, технологии, контакти и инвестиции от чужбина, мисля, че ще постигнем много.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.