Репортажа на БТВ за блогърите и евроизборите

btv_logo Ако си спомняте, миналата седмица писах за един запис, който направих под формата на интервю за BTV. Темата беше евро-изборите и участието на блогърите в кампаниите за популяризирането на вота и различните партии. Стана дума и за състезанието „Th!nk about it„, където 81 блогъра от целия Европейски съюз пишат за изборите и евроинституциите с цел да се създаде дискусия сред обществото и повече яснота. Целия запис може да видите тук.

Преди няколко дни в Neterra излезе свободния запис на късните новини от 20-ти Февруари и реших да ви ги пусна и тук:

6 коментара

 1. Pingback: Боян Юруков
 2. [Свежо] Ето как се сблъскаха журналистите от традиционните медии с блогърите. Повече вж. в коментара ми в блога на Боян Юруков.
  Любима 🙂

 3. Е, трябва да започваш да свикваш с някои български реалности и да правиш съответните релации. Този човек е от Информационния офис на Европейския парламент в София и явно той е препоръчал човека, с който трябва да бъде проведено интервюто. Какъв политически фон стои зад този акт, сега не мога да кажа.

  Надявам се да започнеш да си обясняваш гласуването в твоите публикации.

  Когато поисках среща с ръководителя на Офиса в София след холандеца г-н Тоон Стрепъл, с когото се познавахме и който отпътува от България, не ми дадоха възможност да разговарям в Офиса на ЕП. Офисът не приема българи. С изпълняващия длъжността, мисля че беше Михаил Христов, разговарях само по телефона. Не можеш да си представиш, какво равнище на интелигентност демонстрира този човек и неговото „Госпожо Любима“. Няма понятие от български речев етикет, а заема такава длъжност, която го изисква. Или само „Любима“, или „г-жа Йорданова“.

  Въобще практиката административните звена на Европейските институции – било то Парламент или Комисия – да се оглавяват от българи, е предварително сгрешена формулировка, тъй като тя е обречена на неуспех.

  Току-що свърших с материала за блогърите. Чака го редакция от двама души от общността и после ще видим къде ще го публикувам. Сега лягам да спя.

  Поздрави 🙂 Любима ПРОДЪЛЖАВАЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Явно не съм от мрежата, ти – също. Това обаче не означава, че няма да направя Комуникационна кампания за изборите през Интернет.

 4. Момчето, което интервюираха се казва Алекс и наистина участва в инициативата. Всъщност аз го препоръчах като дадох неговия контакт, както и този на Христо на БТВ. Нещата, които са казва са така, но ми се струва, че не са включили много то интервюто заради ограничения във времето. Не съм се чувал с него и не знам. Все пак ми се струва, че неговата позиция щеше да е по-интересна.

 5. Не казвам, че трябва да сме мнителни. Медиите работят с определена технология и включват обикновено 1/4 от интервюто при тв-монтажа. За журналистите и важно да покажат различни гледни точки. Самата аз не следя винаги излъчването, защото сега, когато беше дългата реч на Станишев във връзка с вота на недоверие и имах интервю за БТВ, вечерта, когато го излъчиха, бях на изложбата на един немски художник – Тим Улрихс.

  Просто се сетих, че Инфоофисът на ЕП в София с водещ Цветомир Бояджиев, мисля на 12.12.2009 г., имаше излаз към гражданите с представител – евродепутат само на една политическа партия, което не е редно, трябваше да има поне две или три, ако не представители на всички. Говореше се за това, какво е направено в Брюксел за популяризиране на българската култура в Годината на интеркултурния диалог 2008 г.

  Тогава аз пък говорих /като публика/, че Годината на интеркултурния диалог трябваше да бъде популяризирана в България чрез медиите и това не беше направено. Накрая интеркултурният диалог се сведе до кухнята и песните и танците на народите – никаква информация за ЕС, за институциите, за правомощията им. Така добре се мълчи в българското общество, че започвам да си мисля, че не е случайно. Някой се грижи българските граждани да не получават информация за ЕС.

  Не всички са в Интернет, нали? А тези, които са, се занимават със собствените си проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.