Репортажа на БТВ за блогърите и евроизборите

btv_logo Ако си спомняте, миналата седмица писах за един запис, който направих под формата на интервю за BTV. Темата беше евро-изборите и участието на блогърите в кампаниите за популяризирането на вота и различните партии. Стана дума и за състезанието „Th!nk about it„, където 81 блогъра от целия Европейски съюз пишат за изборите и евроинституциите с цел да се създаде дискусия сред обществото и повече яснота. Целия запис може да видите тук.

Преди няколко дни в Neterra излезе свободния запис на късните новини от 20-ти Февруари и реших да ви ги пусна и тук:

6 коментара

  1. Pingback: Боян Юруков
  2. [Свежо] Ето как се сблъскаха журналистите от традиционните медии с блогърите. Повече вж. в коментара ми в блога на Боян Юруков.
    Любима 🙂

  3. Е, трябва да започваш да свикваш с някои български реалности и да правиш съответните релации. Този човек е от Информационния офис на Европейския парламент в София и явно той е препоръчал човека, с който трябва да бъде проведено интервюто. Какъв политически фон стои зад този акт, сега не мога да кажа.

    Надявам се да започнеш да си обясняваш гласуването в твоите публикации.

    Когато поисках среща с ръководителя на Офиса в София след холандеца г-н Тоон Стрепъл, с когото се познавахме и който отпътува от България, не ми дадоха възможност да разговарям в Офиса на ЕП. Офисът не приема българи. С изпълняващия длъжността, мисля че беше Михаил Христов, разговарях само по телефона. Не можеш да си представиш, какво равнище на интелигентност демонстрира този човек и неговото „Госпожо Любима“. Няма понятие от български речев етикет, а заема такава длъжност, която го изисква. Или само „Любима“, или „г-жа Йорданова“.

    Въобще практиката административните звена на Европейските институции – било то Парламент или Комисия – да се оглавяват от българи, е предварително сгрешена формулировка, тъй като тя е обречена на неуспех.

    Току-що свърших с материала за блогърите. Чака го редакция от двама души от общността и после ще видим къде ще го публикувам. Сега лягам да спя.

    Поздрави 🙂 Любима ПРОДЪЛЖАВАЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Явно не съм от мрежата, ти – също. Това обаче не означава, че няма да направя Комуникационна кампания за изборите през Интернет.

  4. Момчето, което интервюираха се казва Алекс и наистина участва в инициативата. Всъщност аз го препоръчах като дадох неговия контакт, както и този на Христо на БТВ. Нещата, които са казва са така, но ми се струва, че не са включили много то интервюто заради ограничения във времето. Не съм се чувал с него и не знам. Все пак ми се струва, че неговата позиция щеше да е по-интересна.

  5. Не казвам, че трябва да сме мнителни. Медиите работят с определена технология и включват обикновено 1/4 от интервюто при тв-монтажа. За журналистите и важно да покажат различни гледни точки. Самата аз не следя винаги излъчването, защото сега, когато беше дългата реч на Станишев във връзка с вота на недоверие и имах интервю за БТВ, вечерта, когато го излъчиха, бях на изложбата на един немски художник – Тим Улрихс.

    Просто се сетих, че Инфоофисът на ЕП в София с водещ Цветомир Бояджиев, мисля на 12.12.2009 г., имаше излаз към гражданите с представител – евродепутат само на една политическа партия, което не е редно, трябваше да има поне две или три, ако не представители на всички. Говореше се за това, какво е направено в Брюксел за популяризиране на българската култура в Годината на интеркултурния диалог 2008 г.

    Тогава аз пък говорих /като публика/, че Годината на интеркултурния диалог трябваше да бъде популяризирана в България чрез медиите и това не беше направено. Накрая интеркултурният диалог се сведе до кухнята и песните и танците на народите – никаква информация за ЕС, за институциите, за правомощията им. Така добре се мълчи в българското общество, че започвам да си мисля, че не е случайно. Някой се грижи българските граждани да не получават информация за ЕС.

    Не всички са в Интернет, нали? А тези, които са, се занимават със собствените си проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.