Спечелих наградата за „Блог на 2009“ от Българската Уеб асоциация

аа Да, знам, че новината не е нова, но не бях писал за нея и се извинявам за което. В категорията „Блог“ другите финалисти бяха Архитектура.бг и Корпоративния блог на ПИБ. Статиите им за този случай са доста интересни. ПИБ пишат, че са били на първо място при финалистите, но след финалното гласуване са го остъпили на този блог за малко. От Архитектура.бг ме поздравяват за победата и отбелязват, че въпреки че сайта ми е не отговаря точно на правилата, факта, че съм сложил нов дизайн го е вкарал отново в конкурса. Получих и страшно много честитки в Twitter, Facebook, в блога и по мейла. Жалко е, че не можах да присъствам лично на представянето и награждаването, но все пак успях някак да покажа сайта си. Благодарско на Анито от Кабината, че ми взе наградата. Голямо благодаря и на Калоян, че ме записа за конкурса. Въобще много черпене ще падне като се върна през Август. Записите може да гледате тук и тук.

Останалите победители са Корпоративния сайт на ПИБ в категория Бизнес, Кабината БГ за Е-услуга, Ъпсурд за Забава, Програмата за Начин на живот, Дневник за Новини, ПМА за Организация, Кариери за Портал, Просвета за Производство, Декони за Реклама, Топспорт за Спорт, „За мама и мен“ за Социална мрежа, НовМак за Търговия и Netage.bg за Услуги.

814456_17732952 След като спечелих наградата, започна приказка какво означава това и какво после. Наградата е очевидно нещо хубаво. Във фейса писаха, че при такава голяма такса е могло да дадат и някаква физическа награда, а не само плакети. На мен лично ми е все тая. За мен тук бе по-важно признанието и публичността. Едно е да си седи сайта някъде и да си го списвам, а съвсем друго е да знам, че експертите в областта го одобряват. На не малко от постителите усещам, че им харесва, което сякаш е най-важното. В действителност не го списвам заради нечие одобрение, а защото аз имам нужда да го правя. Има един важен аспект в това одобрение обаче – блога се забелязва от правилните хора.

Една важна функция на личения сайт е да се представи личността пред другите, било то в професионален, политически или друг аспект. Една от причините за съществуването на този блог, както съм писал нееднократно, е точно да покаже какво мога и знам и то не само в интернет програмирането, но и в чисто социалния аспект на мрежата. Това според мен е основен пропуск на много сайтове и особенно корпоративните блогове – представят се новини и оферти, но не и характера на фирмата. Усетихме го и в политическите кампании в интернет през изминалия месец, но за това по-късно.

Сега ще се опитам да възвърна блога към нормалното му темпо. Не съм сигурен както точно означава това, но в последните два месеца получих бая публичност (и трафик) в новинарски сайтове и Re:TV, спечелих тази награда и една за „Качествен блог“ на EJC, пусках твърде нужните инструкции за това как се гласува в чужбина, както и редица интервюта, към които има доста интерес след победата на ГЕРБ. След като всичко това отмина, ще ми се малко да успокоя топката, за да не ми изгорят бушоните. Ще видим как ще стане точно това.

30 коментара

  1. Pingback: Sabina Panayotova
  2. Pingback: saaabina
  3. Pingback: Sabina
  4. Pingback: Boris Loukanov
  5. Честита победа!
    Всички ние от екипа, който работи за блога на ПИБ, те поздравяваме и ти желаем много здраве и още много успехи. За нас беше истинско предизвикателство в категория „Блог“ да се състезаваме с толкова известен блогър като теб. (Нашето мнение е, че категориите би следвало да са разделени, за да е по-обективно оценяването.)

    За нас е чест, че бяхме заедно в това състезание!

    Надяваме се на следващата среща, която организираме с блогъри, да се запознаем и с теб 🙂

  6. Поздравления! Само така и Напред!!! Всички, които сме писали тук знаем, че напълно си заслужил награда във всяка категория.
    Още веднъж – Поздравления!!!

  7. @Mиглен – Благодаря, стараем се.

    @Анелия Мирчева – Благодаря много. От Архитектура.бг също изразиха такова мнение и съм съгласен – има доста голяма разлика между личните и корпоративните блогове и последните трябва да се причисляват по-скоро към online PR кампаниите за фирмите. Тъй като тази сфера в България едва прохожда, мисля, че тази година беше трудно да се разграничи. По-нататък обаче определено ще има нужда.

    @Oksev – Благодарско. Сега ще го дам по-спокойно, че да не ми скочи самочувствието по-високо, отколкото ми трябва. Номера е да става диалог. От там нататък кой какво спечелил не е важно – минават и си заминават наградите. Догодина ще е друг.

    @Офис в София, Център, дава под наем – е, чак пък марка! Впрочем може да пусна тениски 🙂 За интернет не знам, ама като гледам някои членове от другите родове какви глупости правят из държавата, почва да ме хваща яд. Ето сега единия ще го съдят. Преди няма и месец друг още малко с развалени домати щяха да го замерват.

  8. Pingback: Боян Юруков
  9. Pingback: Bourgas.Net
  10. Pingback: Sabina
  11. Pingback: Boris Loukanov
  12. Pingback: Boris Loukanov
  13. Съвсем заслужен успех за твоята работоспособност, продължавай така. Коментирай изборите от твоята гледна точка.

  14. @fen – Благодаря. Надявам се да има успехи. Определено ще изместя малко фокуса на блога, защото и моите идеи сега малко се измесват в момента.

    @Valentin Davidov – Сега подготвям две статии точно на темата. Те ще бъдат нещо като заключителни за серията от 40+ статии в последните два месеца. После ще пиша още за политика, но не толкова настървено.

  15. Pingback: Bourgas.Net
  16. Pingback: Bourgas.Net
  17. Честито, Бояне,

    Ти си страшно интелигентен човек и добронамерен /имам предвид активността ти около изборите/ и ти пожелавам успешна работа и за в бъдеще. Честито, продържавай с по-равномерно темпо и все така –
    напред!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.